pixel

Лазурен лак Thrakon Status Everwood – “3 в 1” за защита и декорация на предмети от дърво

Everwood

Продукт – области на приложение

Everwood

Висококачествен лазурен лак за перфектна защита от влага и вода и стилна декорация на предмети от дърво. Подходящ за вътрешна и външна употреба. Thrakon Status Everwood се използва за лакиране на врати, дограми, ламперии, огради, беседки, веранди, градинска мебел и др. Покритието лесно прониква в дървесината и я защитава в дълбочина, като подчертава естествената ѝ красота. След изсъхване лакът постига плътен, равномерен филм за дълготрайна защита, като същевременно позволява на дървото „да диша”.

Цветове: бор, дъб, череша, кестен, орех, махагон, орегон, тик.

Подготовка на основата и работа с продукта

Основата трябва да бъде чиста, суха и свободна от насмолявания и нестабилни частици. Повърхностите, които ще се лакират, се почистват от прах и други замърсявания и се шлайфат с фина  шкурка. Почистете всички насмолявания или остатъци от масло със Solvent LS-735. Старите слоеве боя или лак се почистват с Thrakon Remover и след това се обработват отново със Solvent LS-735.

Everwood

Разбъркайте добре продукта преди работа с него. За най-добър резултат грундирайте предварително повърхността с един слой от грунд за дърво Status Basewood Preservative. След това нанесете равномерно лака на два слоя с чиста четка.

Времето за съхнене между двата слоя е около 12-16 часа (в зависимост от климатичните условия).

Разходна норма – 80-100 мл/м² (в зависимост от основата и метода на полагане).

Опаковка – кутия – 0,750 л/2,5 л.

За повече информация – Тракон България.

Може да харесате още...