Лесно отстраняване на строителна пяна

stroitelna pyana

Строителната пяна намира разнообразни приложения. Но винаги може да се случи така, че да попадне върху неподходящи повърхности. В повечето случаи това не е проблем. В крайна сметка злополуки могат да се случат, но от решаващо значение е винаги да знаете как точно да постъпите. Строителната пяна се втвърдява бързо, в зависимост от това дали е 1K или 2K.

Независимо от третираната зона, при отстраняването на строителна пяна се прави разлика между механично отделяне, химическо разтваряне и други превантивни мерки.

Най-популярният метод е механичното отстраняване. Този подход е подходящ във всички възможни случаи. Можете дори да премахнете строителна пяна от дрехите, пода или други повърхности. За да направите това, просто вземате нож за килим и изрязвате възможно най-много строителна пяна от основата.

Докато режете строителната пяна, трябва да обърнете внимание на повърхността. Разграничават се чувствителни, средно твърди и твърди повърхности. Ако повърхността е много твърда, можете лесно да отделите строителната пяна с ножче за стъргане. Ако повърхността е средно твърда, това крие някои рискове. Поради тази причина е по-добре да използвате мека телена четка. При мека повърхност може да се работи с желязна вълна. Но винаги трябва да действате внимателно.

Химичният пилинг става все по-популярен, особено в ситуации, в които може да се причинят твърде големи щети. Наред със специалните препарати за отстраняване на строителна пяна могат да се използват и определени разтворители, а в много случаи са достатъчни ацетон или изопропанол.

Ацетонът се съдържа до голяма степен и в препаратите за премахване на лак. Трябва обаче да знаете, че той може да атакува някои материали.

Можете също така да премахнете излишната пяна, като вземете превантивни мерки. Например, да покриете съответните зони с найлоново фолио или с лепяща лента. Така строителната пяна лесно ще се отлепи от повърхността. Това се дължи и на факта, че строителната пяна не може да се задържа върху фолио или лепяща лента. Същото се отнася и за други материали като стъкло или гладки компоненти.

Може да харесате още...