Мащабен строителен проект в Румъния с топлоизолационни системи Марисан

Marisan

В процеса на създаване на сградите – от етапа на планиране и проектиране, до пускането им в експлоатация, е заложен трудът на много различни звена и специалисти. За всеки един от тези участници обаче е сигурно едно – финалният резултат трябва да бъде с перфектно качество и отлични експлоатационни характеристики. Едни от възловите участници в този процес – производителите на строителни материали, се стремят да предоставят такива продукти, които да допринесат за устойчивото строителство и да осигурят здравословна и приятна атмосфера в обитаемите помещения.

За качеството и резултатите от работата с продуктите на един производител на строителни материали, няма по-добър индикатор от доволните клиенти и партньори“ е убеден Иво Колев, Мениджър в Марисан АД.
Реализирането на крупни проекти винаги изисква особено внимание, отговорно отношение и професионален сервиз. Именно поради тези причини, изпълнителите на най-мащабния проект в сферата на жилищното строителство в Румъния, избраха продуктите от гамата на топлоизолационните системи на Марисан – гаранция за благоприятен, здравословен и комфортен начин на живот.

Asmita Gardens, локализиран в една от най-живописните части на Букурещ – по поречието на р. Дамбовита, е дефиниран като един от най-мащабните проекти, реализирани в границите на северната ни съседка, оценен на близо $250 000 000. Комплексът включва в себе си 7 жилищни сгради, изградени във формата на модернистични кули. Простиращият се на площ от 70 000 кв.м. включва в себе си:
– 765 апартамента;
– паркинг с над 800 места;
– супермаркет;
– 2000 кв.м. спортни съоръжения като фитнес център, спа и два закрити басейна;
– 9000 кв.м. зелени площи и детски площадки.

Специфично за този проект е внушителната височина на зданията – 6 от футуристичните кули варират в границите между 64 и 80 метра. Една от тях вече оглавява класацията на най-високите жилищни сгради в Румъния със своите 92,2 метра или 24 етажа.

За изграждането на топлоизолационната система на сградите, изпълнителите се довериха на продуктите на Марисан. Това се дължи на факта, че те са специално разработени съгласно всички европейски норми и климатични специфики на различните райони. Техните доказани предимства включват:
– значително редуциране на енергийните разходи с до 70%;
– изключителна устойчивост на агресивни атмосферни условия, механични влияния и напукване;
– висока паропропускливост, позволяваща „дишането“ на конструкцията. По този начин, натрупаната влага и изпарения се извеждат извън конструкцията, изкоренявайки шанса за образуване на мухъл, плесен и други микроорганизми;
– завидна устойчивост на замърсявания и стареене;
– активно редуциране на вредните емисии CO2;
– гаранция между 10 и 15 години.

Считам избора на нашите продукти за изпълнение на такъв крупен проект като явно признание за тяхното качество“, споделя Иво Колев.

Секцията с референтни обекти е израз на доверието на клиенти и партньори, избиращи работата с продукти и системи на Марисан за изграждането на важни и значими обществени и жилищни сгради, търговски и бизнес центрове и други.

Вижте също...