Мазилки с подобрен клас на горимост от Марисан

Marisan

Термофлекс® Pro серията пастообразни фасадни мазилки на Марисан вече се характеризира с изключително висок клас на горимост (А2). Продуктите са първенци в класа си и по показателите за интензивност на отделяне на дим и образуване на пламтящи частици със стойности s1 и d0.

Серията Термофлекс® Pro са готови за нанасяне, оцветени пастоообразни тънкослойни мазилки, предназначени за получаване на защитни и декоративни покрития с влачена или драскана структура

В асортимента присъстват, от една страна силикатни мазилки, които притежават изявен минерален характер и отлична пропускателност на водни пари. От друга страна се намират силно водоотблъскващите и високо еластични силиконови и силикон-модифицирани мазилки, които обединяват в себе си позитивните страни на силикатните и дисперсионните мазилки.

Силиконовите мазилки, които също са много силно водоотблъскващи, са в същото време и дифузионно отворени. Силиконовите мазилки впечатляват освен с техните водоотблъскващи качества при оптимална пропускателност на водни пари и също така и с много широкият цветен спектър в който могат да бъдат оцветявани – дори и при силно наситени тонове. Полимерните мазилки представляват дисперсионни мазилки, които имат добри водоотблъскващи способности.

Асортимента от пастообразни мазилки във фасадните системи Термофлекс® се допълва от мозаичните мазилки с цветни камъчета, които поради своята декоративната структура, особено добре се вписват в зоната на цокли и стълбища.

Marisan

За повече информация относно пастообразните фасадни мазилки – Марисан.

Вижте също...