pixel

MN Metall разширява продуктовата си гама с асиметрични вълнообразни панели

Германската MN Metall отново разшири продуктовото си портфолио – този път с асиметричния панел wellTEC®. Новият профил беше използван за първи път като облицовка за офис сградата на Hilti AG в Schaan. Първоначално компанията създава инструментариума за производството по клиентска поръчка.

Новият профил wellTEC® SW-100/440 има височина на вълната приблизително 100 мм и ширина на вълната приблизително 440 мм и се доставя с дължини до приблизително 5000 мм. За строителния проект на Hilti AG той е декориран с кръгли отвори, които в комбинация с големите фасади на прозорците придават на сградата лекота и прозрачност. Перфорацията е хоризонтална и съответно няма изместване на редовете при преминаването от един към друг вълнообразен профил. Вертикалните връзки са проектирани с прорези в перфорираните зони, което допринася за хармоничната цялостна визия и предотвратява припокриването на отворите. Горният и долен ръб на плоскостите остават неперфорирани.

По-специално предизвикателство при реализацията на строителния проект на Hilti AG е желанието вълнообразната структура да премине през сградата цялостно, без прекъсване на някоя от вълните. За тази цел MN Metall съчетава профилите на всички външни и вътрешни ъгли, както и на профилите така, че размерът и свързването им да са точно по мярка на сградата. Фасадните профили за офис сградата на Hilti са направени от алуминиеви листове с дебелина 3 мм, които впоследствие са прахово боядисани с боя IGP Duraxal 4201 Classic 38.  В зависимост от дебелината на материала и перфорацията, новият профил SW-100/440 се предлага от материали като стомана, благородна стомана, цинк, мед или месинг.

Може да харесате още...

Izolacii.eu