pixel

Модерната „мозайка“ с хидроизолационна защита, издръжливост и уникален краен вид

Isomat

Търсите решение за настилка, което да се характеризира не само с издръжливост и дълготрайност, но и с модерен и ефектен краен вид? Отговорът е декоративната настилка Flake Flooring в съчетание с хидроизолация с Isoflex PU 500 от Isomat.

Декоративна настилка Flake Flooring

Декоративната настилка Flake Flooring на Isomat е уникална и модерна възможност за жилищни, търговски, складови и индустриални площи. Tя е изключително подходящо решение за места, които се нуждаят от хидроизолация, но се търси характер и интересен визуален завършек като използваеми плоски покриви и тераси. Отличен избор е също и при пространства, които са подложени на сериозен трафик и изискват устойчивост и ефектна крайна настилка – офиси, складови пространства, магазини, гаражи и др. Декоративната настилка Flake Flooring се изпълнява като цветни люспи (чипс) Isomat Deco-Flakes се поръсват върху пресния слой полиуретаново или епоксидно подово покритие и накрая системата се запечатва с прозрачен лак.

Isomat

Подовата настилка Flake Flooring на Isomat отлично съчетава характеристиките на индустриални смолисти хидроизолации и подове с естетически интересен вид и предлага множество предимства:
– лесен и бърз монтаж с минимална дебелина;
– еластичност и устойчивост на скъсване и износване;
– хидроизолационно решение за плоски покриви, балкони и др.;
– изключителна UV-стабилност, която не пожълтява;
– гладко, монолитно покритие с малко или никаква поддръжка;
– помага да се скрият замърсявания и несъвършенства в сравнение с едноцветните повърхности;
– уникален и неповторим краен вид;
– устойчивост на домакински почистващи препарати, масла и морска вода;
– подходяща за пешеходен и автомобилен трафик.

Ефектна “мозайка” с хидроизолационни свойства

1. Бетон / замазка за наклон 2. Грундиране с Primer-PU 100 3. Хидроизолация с Isoflex-PU 500 4. Покритие с TopCoat-PU 720 5. Разпръскване на Isomat Deco-Flakes 6. Запечатване с Isoflex-PU 650

При ремонт и хидроизолация на открити пространства заложете на полиуретановата система на Isomat. Започнете, като грундирате основата със Prumer PU-100, след това нанесете полиуретановата течна хидроизолационна мембрана Isoflex PU-500; при необходимост хидроизолацията се армира с полиестерен плат, в зависимост от основата. След изсъхването на последния слой от хидроизолационната мембрана нанесете полиуретановото износустойчиво покритие TopCoat-PU 720. Докато все още е мокър финишният слой, разпръснете според избраната от вас гъстота цветните люспи Isomat Deco-Flakes. Изборът на цвят, размер на люспите и гъстота на разпръскване на декоративния чипс зависи от вашите естетически предпочитания.

След като сте финализирали тяхната “подредба”, запечатайте ефектният резултат с Isoflex 650. Крайният резултат е симбиоза от дълготрайна хидроизолация и уникален дизайн, съобразен в актуалните terrazzo тенденции. Нещо повече, финалната настилка е еластична и устойчива на скъсване и износване. Освен това, благодарение на декоративния си вид “носи” много на замърсявания, които не се забелязват така, както върху едноцветните настилки.

Isomat Полиуретановата течна хидроизолационна мембрана Isoflex PU-500
Isomat Еластично полиуретаново повърхностно покритие TopCoat-PU 720

Износоустойчива индустриална “мозайка”   

Ако търсите издръжлива на износване индустриална настилка, която да е с модерния мозаечен ефект, заложете на системата на Isomat на епоксидна основа с двукомпонентно мазано епоксидно покритие DuroFloor-R. Преди неговото нанасяне обаче, се уверете, че сте грундирали добре с DuroFloor-PSF или DuroPrimer. След като сте нанесли и последния слой от DuroFloor-R, докато още е влажен, разпръснете желаната от вас гама и гъстота от декоративния чипс.

Запечатайте с бързовтвърдяващо, прозрачно и UV устойчиво полиаспартаново покритие TopCoat-PAS 780. То превръща декоративната настилка Flake Flooring в идеален избор както за интериорни решение за офиси, складове, магазинни площи, гаражи и други, така и за открити пространства, изложени на пешеходен и автомобилен трафик и на влиянието на слънчевите лъчи.

Isomat Двукомпонентно мазано епоксидно покритие DuroFloor-R
Isomat Бързовтвърдяващо, прозрачно, UV устойчиво полиаспартаново покритие TopCoat-PAS 780

Isomat

С декоративната настилка Flake Flooring получавате не само издръжливост и дълготрайна защита, но и наслада на окото с разнообразие от цветови възможности, които гарантират неповторимост на крайния резултат:. Уникалността е гарантирана, защото вие избирате:
– цвета на подовото покритие;
– цвета на люспите;
– размера на люспите;
– гъстотата на разпръскване.

При възникнали въпроси за техническите спецификации на продуктите, разхода или нанасянето, не се колебайте да се свържете със специалистите на Isomat.

Може да харесате още...