Мултифункционална хидроизолация от Remmers – Multi-Baudicht 2K

Remmers

В процеса на експлоатация на всяка сграда се налага да се сблъскаме с повреди или разрушаване на материали и покрития, възникване на биологични поражения по повърхността на стени и тавани, течове, влага и редица други проблеми. Поддържането на жилищните и на обществените сгради в перфектен вид и състояние не е лесна задача.

Основна причина и катализатор на всички разрушителни процеси в строителните конструкции, като правило е влагата или водата. Водата влиза в конструкцията, както в случай на нарушаване на хидроизолацията на вкопани в земята конструктивни елементи, така и в резултат на нарушено водоотвеждане, например на покриви, балкони и тераси. Задачата за поддържане на херметичността на съоръженията и на хидроизолацията на конструкциите остава актуална през целия период на експлоатация на сградите.

За ремонт на външната хидроизолация, за хидроизолация от вътрешната страна в сутерени, за проблеми в цокълната зона, за хидроизолация на балкони и тераси, за резервоари и други специални съоръжения, Remmers може да предложи индивидуални решения от своята широка гама хидроизолационни материали и системи, в зависимост от конкретната задача, външните условия и обема работа.

Опитът показва, че при работи по поддръжката на сгради се ползват различни материали и системи, често с малки обеми и не достатъчно висококвалифициран персонал, поради което тази дейност е неефективна. За разрешаване на текущи експлоатационни проблеми, Remmers предлага оптимално решение с мултифункционален хидроизолационен двукомпонентен продукт MB 2K (Multi-Baudicht 2K).

Този продукт на база на полимер-циментова основа, без съдържание на битум със специални добавки и пълнители, съчетава всички положителни свойства, както на битумните мастици, така и на минералните обмазни хидроизолационни шламове. Той има висока еластичност и способност да припокрива и премоства пукнатини в основата; в зависимост от дебелината на покритието е възможно да се премостват пукнатини с ширина на отвора 2 мм или повече.

Материалът може да се използва, както за външна хидроизолация на подземни елементи и колектори, така и за ремонт на вече съществуваща битумна хидроизолация.

Адхезивните свойства на продукта MB 2K (Multi-Baudicht 2K) са толкова високи, че той се нанася без допълнително грундиране върху съществуващи битумни покрития, както и върху метал, пластмаса, дърво и, разбира се върху минерални повърхности. При обмазните изолации е много важно образуването на хидроизолационно покритие да е практически независимо от климатичните условия. Продуктът полимеризира и при температура от + 5ºС и относителна влажност на въздуха до 90% приблизително за 18 часа, след което може да се прави обратния насип на фундамента.

remmers

Ако се извършва работа по направа на вътрешна хидроизолация в мазета или хидроизолация на цокълна зона, след това може да се боядисва, измазва с мазилка или облицова с плочки или камък най-рано след 4 часа. Хидроизолацията MB 2K (Multi-Baudicht 2K) е ​​устойчива на ултравиолетово лъчение и за разлика от битумната хидроизолация, не се деформира при високи температури, така че може да се използва в открити участъци от конструкции без допълнителна защита.

remmers

Високите хидроизолационни свойства и устойчивостта на климатичните влияния позволяват използването на MB 2K (Multi-Baudicht 2K) в резервоари с техническа вода (например в пожарни резервоари, вторични седиментационни резервоари, резервоари за съхранение на дъждовна вода, басейни и други), както и за хидроизолация на балкони, тераси и лоджии.

remmers

Материалът е много технологичен за използване. Може да се полага ръчно с четка, мистрия или шпакла, или машинно чрез пръскане при големи обеми за работа. Не образува пукнатини при съхнене, дори на места, където дебелината му варира. Това позволява да се избегнат проблеми с изпълнението в случай на недостатъчна квалификация на персонала. Почистването на инструментите и оборудването след работа става чрез измиване с вода.

Разполагайки само с един продукт – MB 2K (Multi-Baudicht 2K) е възможно да бъдат решени много проблеми с хидроизолацията на сградите и съоръженията.

Универсалността и ефективността на материала не дава шанс за течове!

За контакти и повече информация – www.remmers.bg.

Автор инж. Весела Заманчева.

Вижте също...