pixel

Най-бързото полагане на подове в света

Silikal

В рамките на два дни старият под в халето се превърна в красива и издръжлива на износване повърхност: според производителя това се постига с подходящи продукти Silikal и добра работа по полагането. Обновяването на пода от Wällermarkt показа колко добре се удава това.

Напукан, неравен и крехък: подът на халето не изпълнява предназначението си. За Wällermarkt той трябва да е в основата на новия склад – чист, устойчив и безопасен.

Опитният монтажен екип ремонтира стария под в рамките на два дни. Този кратък срок беше възможен благодарение на подходящите продукти Silikal. Резултатът е впечатляващ и Андреас Гил, директор на Wällermarkt, е развълнуван: „Много сме доволни. За нас това е идеалният под за стартиране на нашата услуга за доставка тук, в региона Вестервалд.“

Екипът на фирма Sascha Fromm Industriebeschichtungen, който извършва монтажа, успява да започне ремонта веднага след оценката на залата. Както обикновено, бетонната основа първо е подготвена чрез шлайфане и бластиране, за да се отстранят всички неравности. Особеност на пода в халето е старият праг при портата към двора, който не е бил надежден. Той трябвало да бъде ремонтиран. За такива и други специални задачи базираният в Майнхаузен специалист по реактивни смоли Silikal е разработил широка гама продукти. Тук е използван разтворът Silikal R 17. С него прагът е запълнен и възстановен. Едно от типичните свойства на продуктите на Silikal – бързото втвърдяване – тук спечели точки с икономията на време.

Silikal

Освен това пукнатините в стария бетонен под са разширени и замазани. Те са фугирани със смолата Silikal RU 380. За цялостното грундиране на пода е използвана и изпитаната Silikal RU 380 – двукомпонентна метакрилатна система за абсорбиращи и неабсорбиращи основи, добре прилепваща и механично еластична. Silikal RU 380 се втвърдява в рамките на един час и екипът на Саша Фром успява бързо да продължи работа.

За нивелиране на пода се нанася Silikal RV 368 като слой за надраскване, който надеждно запечатва основата. Като самонивелиращо се, трайно еластично и запълващо пукнатините покритие, този слой е подходящ като основа за основния слой.

След обичайното време за втвърдяване от един час монтажният екип може да пристъпи към полагането на основния слой. И тук е използван продукт на Silikal на базата на метилметакрилат: Silikal R 61 HW, нанесен като течно покритие и посипан с цветен кварц Silikal FM 1. Готовата смес от сив пясък създава чист и естетичен вид на пода. Основният слой е – както обикновено при подовете Silikal MMA – втвърден напълно след един час. А това означава, че може бързо да се нарави запечатка с два слоя Silikal R 82. Последният слой на запечатката също се втвърдява в рамките на един час и новият под е готов за пълно натоварване.

Междувременно в склада на Wällermarkt се движат не само ръчни палетни колички, но и микробуси. В него се товарят всички видове стоки, които се произвеждат в региона на Вестервалд. През април 2022 г. Wällermarkt стартира като регионална услуга за доставка със своята онлайн платформа и се възприема като „продължение на магазинния щанд“, както казва членът на управителния съвет на Wällermarkt Андреас Гил. „Най-важният ни градивен елемент е логистиката на доставките“. Висококачественият и устойчив под в новия склад е задължителен.“

Компанията е представена на българския пазар от Silikal България.

Снимки: Silikal

Може да харесате още...