Настилките на Semmelrock- съвременен облик за всеки град

semmelrock

Всяко пространство притежава спeцифична атмосфера и собствен ритъм на живот. И през 2016 г.  голяма част от позабравените места за разходки, общуване и релакс възвърнаха своята социална и комуникационна значимост. Значителна роля в оформянето на цялостно излъчване на голяма част от тези пространства играят настилките на Semmelrock Stein+Design. Със своите разнообразни формати, цветове и повърхности те пресъздават концепцията за естетика и функционалност на пространството и се превръщат в част от неговата динамика и живот.

Велоалеи и тротоари в Пловдив

Продуктовата гама на Semmelrock е синергия от визия, качество и функционалност, които изцяло отговарят на потребностите при изграждането на съвременната градска среда. В модерните градове, в които водеща политика е опазването на околната среда, изграждането на непрекъсната и качествена велоалейна мрежа и пешеходни зони е основен приоритет. Пример е велоалейната мрежа на град Пловдив, където отделянето на пешеходната зона с настилка Pastella 30x20x8 (сиво и антрацит) от велоалеята е постигнато с пътна ивица 50x25x10. Специално за град Пловдив, и съгласно визията на проектантите, продуктът беше произведен в отличителен жълт цвят.

semmelrock

Пешеходна зона в град Банкя

Новият облик на централната част на Банкя е проектиран така, че пешеходната зона да бъде сърцевината на града, място за срещи, културен и комуникационен център. За да бъде реализиран този проект, вложените настилки са избрани съобразно функционалността на съответната зона. При избора на настилки водещи са повърхността и форматите. Комбинирани са продуктите City top, Naturo и Palio в семпъл сив цвят, като елегантен контраст е постигнат с цвят антрацит. Не е пренебрегнат и екологичният ефект от настилките. За осигуряването на по-висок процент  озеленяване е използвано изделието ECOgreen. Неговата специфична форма, осигуряваща фуга от 4 cm, гарантира повишена способност за отводняване, запазване на почвата от ерозия, едновременно с възможността за посаждане на трева.

semmelrock

Пешехдона зона в град Банско

За реализацията на проекта в Банско се използва комбинация от настилките Сегментен паваж ARTE и Naturo. Специфичната форма на терена и необходимостта от оформяне на дъговидни участъци прави Arte Сегментен паваж подходящ избор. Оригиналният дизайн и интегрираната сиситема Einstein® позволяват лесно оформяне на симетрични вълни и гарантират висока устойчивост на натоварване. Визията, напомняща традиционен гранитен паваж, подчертава стила на градското пространство. В проекта ARTE e съчетан с настилка Naturo. Комбинираният формат и специално подбраните фракции от естествен камък в повърхностния слой придават неповторима атмосфера на естествена каменна настилка на пешеходните зони.

semmelrock

Образователна институция – МГУ София

Прилежащото към сградата пространство допринася за цялостното й излъчване. Настилката изпълнява функцията на свързващ компонент, който едновременно подчертава и съчетава отдeлните елементи, изграждащи визията. Изчистена и елегантна, плочата Pastella Grande, в класическо сиво, допълва сградата на Ректората и символа на Минно-геоложкия университет. Стилното излъчване на Pastella Grande се дължи на издължената форма 60×40 с фаска и специално подбраните фракции.

semmelrock

Общежитие за ученици на спортното 153-то училище в град София

Изграждането на образователната инфраструктура е част от процеса на модернизация и формирането на устойчива жизнена среда за младите хора. Като отговорен член на обществото, Semmelrock Stein+ Design, уважава нуждите на уязвимите социални групи, като подкрепя инициативи, повишаващи качеството на живот. Благодарение на професионалния опит на своя екип и производството, базирано на концепцията за устойчиво развитие, компанията допринася със своето участие в обществено значими проекти. Необходимостта от ландшафтни решения, отговарящи на всички стандарти за качество, но и с модерен дизайн, и гарантирана дълготрайност беше причината продуктите с марка Semmelrock да станат част от реализацията на социален проект, иницииран от фондация Domus.

semmelrock

За да бъде спазена функционалната задача за пешеходните алеи около прилежащото пространство на експерименталното модулно общежитие, беше избрана настилка  Nardo с повърхност тип „видим бетон“.

Semmelrock

Изделието с формат  20×10 има класическа визия, която винаги е на мода, лесно се поддържа и може да допълни атмосферата на всеки стил. Отделните елементи на паважа остават почти незабележими и разгръщат силните си страни, когато цялостното подреждане на настилката е готово: прецизна картина на фугата и гладка бетонна повърхност. За да изпъкне визията на сградата, настилката Nardo беше решена в сив цвят и класически растер на размината фуга.

Semmelrock

Транспортна инфраструктура в град Бургас   

В проекта за реновиране на ЖП гара Бургас  e направена рехабилитация на гаровите перони и пространството пред гарата, като е оформена цялостна визия на пространството около сградата, обявена за архитектурен паметник. За да отговори на високите изисквания за качество и естетически критерии на тротоара, пред гарата е положена плоча Pastella. Нейната повърхност с посипка от специално подбрани фракции придава елегантен вид. Той кореспондира със стила на сградата и същевременно служи като своеобразна връзка с централната градска част. Трите перона са възстановени с настилка City top с бетонова повърхност. За безопасното движение на пътниците е използвана “светлоотразитeлна’’ бяла плоча с размери 40x40x5.

Semmelrock

Повече за ландшафтното оформление на обществени пространства с продукти на Semmelrock, може да разгледате на сайта на компанията.