pixel

Нов импрегнант за дърво без биоциди

Remmers

Новият хидрофобен, не съдържащ биоциди, тънкослоен HSL-32/m професионален защитен лак за дърво 3 в 1 се препоръчва от Remmers за външни дървени строителни елементи с ограничена стабилност на размерите. Лакът образува отворен за дифузия филм и създава импрегниращ ефект за защита на дървесината от влага.

Импрегниране, грундиране и лакиране

Хидрофобният елемент кара мокрите повърхности да изсъхват бързо, като проникналата влага може да се изведе през отворения за дифузия защитен филм. Лакът прониква дълбоко в дървото и поддържа дишащата му способност. В същото време той е едновременно импрегнатор, грунд и лак, което го прави особено лесен за обработка.

Remmers

Според информационния лист защитният лак може също така да намали склонността на дървесината към обезцветяване – като конструктивната защита в комбинация със защитата от влага намалява риска от поява на сини петна и гниене. Счита се, че HSL-32/m има и защитно действие срещу ултравиолетовите лъчи.

Защитният лак за дърво е тестван в съответствие с DIN EN 71-3 “Миграция на определени елементи” и следователно може да се използва не само за класически приложения, но и за дървени компоненти, които влизат в контакт с кожата, като маси, столове, пейки и люлки. Той е подходящ за изграждане на цялостно покритие в декоративни цветови нюанси, които могат да се смесват и помежду си. Професионалният защитен лак HSL-32/m 3 в 1 се предлага както в безцветен вариант, така и в различни дървесни цветови нюанси или други специални цветове. В случай на обновяване, покритието, което не се лющи, може да бъде възстановено без шлайфане.

Компанията е представена на българския пазар от Remmers България.

Снимки: Remmers

Може да харесате още...

Izolacii.eu