pixel

Нова бързосъхнеща подова замазка от PCI – лека и лесна за обработка

С представянето на продукта Novoment Light в Германия, PCI Augsburg GmbH допълва гамата си от бързосъхнещи подови замазки Novoment. Благодарение на използваните леки пълнители новият готов разтвор е с около 50% по-лек от конвенционалните замазки и обещава лесна обработка – необходимо е само смесване и разбъркване с вода, а времето за съхнене е съкратено.

Novoment Light се препоръчва особено при обновяване и модернизиране на стари сгради, където например се срещат тавани с гредоред и подове с дюшеме, както и структурно критични основи.

Novoment Light може да се обработва ръчно и с машина: след смесването с вода разтворът се оставя да поеме и да се уплътни. Обикновено не се изисква допълнително изравняване на повърхността след полирането. По този начин в един работен етап може да се положи носеща и изцяло плътна замазка.

Замазката може да се обработва във времеви отрязък от около един час, след което бързо изсъхва: след около шест часа тя е подходяща за ходене, а след около ден може да бъде покрита с плочки. Според техническото описание новото готово решение се отличава със слабо свиване и деформация, което означава, че начупване в крайните участъци е почти невъзможно. Novoment Light е подходяща за употреба и за помещения с подово отопление, както и за мазета и бани. Продуктът е с ниски въглеродни емисии съгласно Gev-Emicode EC1 PLUS.

Може да харесате още...

Izolacii.eu