pixel

Нова бионична защита за бетон срещу въздействието на слънцето

„S“ в StoCryl V 700 S означава нова технология за защита срещу слънцето (S= Sunblocker). Също като добрите кремове за кожата с висок слънцезащитен фактор тя предпазва цветните пигменти в покритието най-вече от избледняване в резултат на въздействието на UV лъчите. Боята е специализирана за използване върху бетонови фасади и повърхности, които са боядисани в интензивни цветове.

Както и при други свои продукти, StoCretec използва и тук вече наложения Dryonic принцип. Бионичният начин на действие се грижи за бързото изсъхване на повърхностите след дъжд или образуването на роса, като по този начин противодейства на формирането и размножаването на водорасли и гъбички, при това без употребата на биоцидни защитни филми.

StoCryl V 700 S също претендира за изключително висока белота и обещава постоянно висока покривност в цялата си цветова палитра. Покритието също е универсално и паропропускливо, така че регулира баланса на влажността на бетоновите фасади.

StoCryl V 700 и StoCryl V 700 S са бетонови покрития с нулева емисия на CO₂, които допринасят за опазването на климата и природата. При производството им се компенсират ок. 180 тона CO₂ годишно. Очаква се съвсем скоро и цялостно преминаване на производствените мощности към използване на 100% възобновяеми енергийни източници.

Може да харесате още...

Izolacii.eu