Новите полиуретанови, UV-устойчиви продукти за хидроизолиране Thrakon Desmoflex®

Thrakon

Thrakon представя новата серия полиуретанови хидроизолации Desmoflex с революционна технология за производство. Продуктите Desmoflex предлагат висока надеждност и сигурност при нужда от качествено хидроизолационно покритие, с отлични механични свойства и устойчивост на топлинно и химическо влияние.

Desmoflex Aqua – еднокомпонентна,  полиуретанова мембрана.

Thrakon

Desmoflex Aqua е течна, алифатна полиуретанова мембрана на водна основа за работа и хидроизолация върху покриви, тераси, PVC-мембрани, EPDM-мембрани и др. След полагане и изсъхване образуваният финишен слой, представлява една силно еластична, бяла хидрофобна и безшевна хидроизолация, която премоства пукнатини до 2 mm и има отлична механична якост, мразо- и топлоустойчивост. След изсъхване по повърхността на Desmoflex Aqua може да се ходи. Продуктът е устойчив при употреба в зони със стояща или бавнотечаща вода.

Desmoflex PU System – трикомпонентна полиуретанова хидроизолационна система.

Thrakon

Комплексната Desmoflex PU–система е създадена в лабораториите на Thrakon като са използвани дългогодишният опит и знания за създаването на една качествена, сигурна и дълготрайна полиуретанова хидроизолация.

Desmoflex PU System предлага силно хидрофобна, течна мембрана за механична и UV-защита на основата, запечатва и хидроизолира повърхността, като след изсъхване на слоя има стабилна адхезия към основата, изключителна белота за максимална термоустойчивост и висока паропропускливост.

Компоненти на системата:

Desmoflex Epoxy Primer:

Двукомпонентен епоксиден прозрачен грунд на водна основа. Използва се за грундиране на основата (върху абсорбиращи и неабсорбиращи повърхности) преди полагането на Desmoflex PU. Грундът набира якост чрез химичната реакция на двата му компонента. Притежава висока устойчивост на механично триене и на високи и ниски температури.

Desmoflex Polyurethane:

Еднокомпонентна, течна полиуретанова хидроизолационна мембрана за дълготрайно хидроизолиране. Desmoflex Polyurethane е продукт, произведен на основата на чисти еластомерни хидрофобни полиуретанови смоли, които допринасят за отличните му технически свойства: UV-устойчивост, механична якост, химична и термо-устойчивост. Desmoflex Polyurethane полимеризира при досег с влагата във въздуха и основата и благодарение на специалната си формула и високо качество, успява там, където други методи за хидроизолиране не са ефективни, а именно – решава проблеми в зони със стояща вода и риск от замръзване на основата.

Desmoflex Top coat:

Двукомпонентно, полиуретаново, UV-устойчиво, финишно хидроизолационно покритие с устойчива белота и блясък, за дълготрайна защита и хидроизолация върху покриви, тераси, PVC-мембрани, EPDM-мембрани и др., които предварително са обмазани с полиуретанова течна хидроизолационна мембрана Desmoflex PU. Продуктът е мразоустойчив, като осигурява на вече положената хидроизолация Desmoflex PU отлична механична, топлинна, химическа и UV-защита. След изсъхване продуктът е устойчив и при зони със стояща или бавнотечаща вода или с риск от замръзване.

За повече информация – Тракон България.

Може да харесате още...