Ново от Rockwool: композитна система 3-в-1 „Floorrock Heat“ за подово отопление

rockwoll

Използването на незапалими изолационни материали в подовата конструкция вече се изисква не само за сгради с определена височина, но и, например, в обществени сгради, независимо от броя етажите. В този контекст немската компания Rockwool е разработила „Floorrock Heat“ – изолационен панел за особено ефективното производство на подово отопление.

Тъй като изолационните плочи от каменна вата не реагират на температурни колебания, като например при работата на подовото отопление, продуктите от фамилията „Floorrock“ са приложими и в подови настилки. Структурата на отворените пори и гъвкавостта на каменната вата гарантират също, че и звуковете ще се абсорбират. И дори и при изграждане на много ниска подова конструкция, изолационните плоскости „Floorrock“ отговарят на изискванията на DIN 4109, както и на други стандарти като например: DEGA и VDI.

rockwoll

Подовите конструкции с повърхностно отопление обикновено се състоят от три функционални слоя: шумоизолация, уплътнение с PE мембрана и системни плочи за закрепване на отоплителните тръби посредством велкро, затягаща или свързваща връзка.С новата „Floorrock Heat“ всичките три слоя се поставят само в една стъпка. След това тръбите за отопление се закрепват с тръбни скоби на изолационната плоскост.

Устойчивата композитна система“Floorrock Heat“ се предлага на панели с дебелина на изолацията 30 мм. Размерът на плочите от 1000 x 1000 mm позволява бързото им поставяне, а тежестта им позволява обработването от само един работник.

За повече информация: Rockwool

Вижте също...