pixel

Облицовка с фиброциментови панели на къща в Дорнбирн

панели

Къщата в Дорнбирн в провинция Форарлберг е построена в покрайнините на селото и предлага чудесна гледка към австрийския и швейцарския алпийски пейзаж. Сградата е ясно структурирана по отношение на етажния си план: всекидневните са с изглед на запад към двора на приземния етаж, докато всички спални и стаи за гости са на горния етаж. Горният етаж лежи върху полупрозрачен стъклен куб като в безтегловност. Бетонната стена пази двора от външния свят и оформя интимен  двор с тераса.

фиброциментови панели

Сградата е структурно и пространствено обмислена, формално издържана и лесно се справя без навеси на покрива, сенници и други аксесоари, каквито имат околните къщи. Като фасадни материали доминират фиброциментови панели, стъкло и бетон.

Солидно изградената жилищна сграда е облицована с вентилирани фиброциментови панели. Цветните панели са монтирани с отворени фуги. Прозрачното чисто акрилно покритие гарантира устойчивост на атмосферни влияния и UV защита. Фиброциментовите панели с размери 2,00 х 0,50 м  са прикрепени върху хоризонталната алуминиева конструкция с фасадни нитове, съчетани по цвят. Нитовете се виждат само отблизо. Закалените антрацитни панели позволяват челни съединения в ъглите. По желание на строителите е монтиран 100% екологичен топлоизолационен слой от коноп.

Може да харесате още...

Izolacii.eu