pixel

Община Варна ще строи експоцентър до ДКС

Varna

След като с правителствено решение Община Варна получи 29% от акциите на „Международен панаир Пловдив” АД в морската столица ще бъде построен експоцентър.
Това заяви  кметът Иван Портних, който добави, че за проектирането ще бъде обявен международен конкурс в началото на есента.

Експоцентърът ще се намира до Двореца на културата и спорта и заедно с него ще бъде изграден голям подземен паркинг, който да се ползва и от посетителите на Морската градина.

“Идеята е Варна да развива възможностите за организация на експозиционни събитията, към които има интерес от български и чужди фирми. Има и много запитвания за организиране на  международни конгреси и семинари с по 1000 участници, които няма къде да провеждаме. Експоцентърът ще гарантира целогодишно посетители в града”, мотивира се Портних.

Кметът не посочи дали има връзка между прехвърлянето на акции и разрешаването на проблема с т. нар. Дупка.

Мажоритарен собственик на международното изложение е пловдивският бизнесмен Георги Гергов, който притежава и имота в центъра на Варна.

„Дупката може да се превърне в музей на открито. Надявам се, че рано или късно ще бъде намерено решение”, каза Портних.

Вчера Министерски съвет прехвърли държавните акции от „Международен панаир Пловдив” АД (49.63% от дружеството) на общините Пловдив и Варна.

dariknews.bg

 

Може да харесате още...