pixel

Оптимизиране на акустиката с помощта на звукопоглъщащи устройства

Lindner

Приятната акустика в помещенията е съществен фактор за работоспособността в офиси, училища, университети и на всички други места, където се изисква тишина и концентрация. За да се подобри акустиката бързо и лесно, Lindner разработи звукопоглъщащите устройства Mute+: акустичните устройства се предлагат в различни форми, цветове и размери и осигуряват по-кратко време на реверберация и по този начин увеличават разбираемостта на речта.

Идентифициране и решаване на проблеми

За да се предотврати шумовото замърсяване, често помагат мерки като поставяне на принтерите в отделни помещения, създаването на места за уединение при телефонни разговори и преместването на срещите в заседателни зали. Но ако подобни малки реорганизации не са достатъчни, звукопоглъщащите устройства Mute+ могат да помогнат. Те поглъщат звука и по този начин елиминират акустичните смущаващи фактори. Намалява се времето за реверберация и се постига по-добро разбиране на речта. В акредитирана лаборатория се извършват обстойни тестове на устройствата за стени и тавани, така че клиентът знае точната акустична стойност за своето абсорбиращо решение. Разбира се, експертите на Lindner Group винаги предлагат своите индивидуални съвети и подкрепа.

Lindner

В днешно време освен акустиката на помещението важна роля играе и естетиката: звукопоглъщащите устройства се използват не само като функционални решения, но често и като елементи на дизайна. Продуктите Mute+ се предлагат в разнообразни стандартни материи и размери, като могат да бъдат изработени и в индивидуални цветове, размери и форми. Цветните варианти от плат са способни да превърнат обикновените стени и тавани в акцент, а различните материали създават уникални комбинации.

Производството по патентован процес позволява също така подмяна на тъканите, както и лесен и бърз монтаж. Mute+ са 100% рециклируеми, не съдържат минерални влакна и са подходящи за хора с алергии. Освен това звукопоглъщателите са тествани за наличие на вредни вещества в съответствие със стандарта Oeko-Tex Standard 100.

Компанията е представена на българския пазар от Lindner България.

Снимки: Lindner

Може да харесате още...