pixel

От малкия производствен цех до големите успехи: Теразид на 25 години

terazid

Големи дистрибутори и малки партньорства, нови производствени мощности и екип, създаден преди десетилетия. А също трудни решения и лесни приятелства, изпитания и много човешка радост. Това са 25 години с поглед назад. Месец след месец, от онзи ден през 1996 г., когато един търговец на железарски стоки решава да превърне лепилото за плочки в основа за мечтите си и от малкото прашно цехче с няколко работника да тръгне към днешната голяма и успешна компания. Това е Теразид, която през миналата година стана на четвърт век, а Росен Станков продължава да е неин управител и собственик.

За това време фирмата изживява своите възходи и спадове, но в каквато и ситуация да се намира, не губи посоката. А тя винаги сочи към удовлетвореността на партньорите и доверието на клиентите. До тях Теразид достига с ясни правила, коректност и високо качество, от които никога няма отстъпление. Те са зададени още тогава, в малкия цех под наем през 1996 година.

Тези 25 години в цифри означават над 100 продукта в каталога на Теразид. От тримата работника в началото, днес в компанията работят над 80 човека, сред които специалисти в различни области. А стотиците партньори и клиенти се увеличават всяка година.

terazid

Но отвъд сухата статистика на цифрите се крият много енергия и ентусиазъм, без които успехът няма как да бъде същият. А за това помага и друго – служителите в Теразид знаят, че шефът е най-важният човек във фирмата, но и шефът знае, че не може без хората си – отборът e фундаментът на компанията. Голяма част от тях работят в нея от 10,15, 20 и повече години. И всички са сработени до съвършенство. Знаят недостатъците и силните си страни и затова да се работи в Теразид е лесно. „Всеки ден е хубав. Работим, създаваме нови неща, развиваме се. Приятно ни е да сме заедно“, обобщава търговският директор Велин Александров.

terazid

Това трябва да е и причината фирмата да преминава успешно през бурните времена, в които живеем. Кризите, които връхлетяха икономиките на повечето държави в света, повлияха и на Теразид, но компанията излиза по-силна от тях. „Винаги сме успявали да се справим, дори и в най-трудните моменти и да продължим напред и то във възходяща линия“, категоричен е Георги Атанасов, мениджър брандинг и комуникации.

terazid

Другото, на което в Теразид държат много, е отговорността. Хората в компанията знаят, че да държиш на думата си и да си последователен в това, което правиш, не само създава доверие сред клиенти и партньори, но и изгражда характера на екипа, който е нужен в трудните моменти. Затова във фирмата са готови да кажат „Стоим зад действията си“ винаги и на всеки.

А освен че знае как да носи отговорност, как да работи отдадено и да преследва целите си на всяка цена, Теразид е пълна и с празници и усмивки. 10-ата и 20-ата годишнина на компанията още се помнят с партитата си от стотиците им гости. А истински конкурент на официалните мероприятия са тийм билдингите, които също са пълни с хиляди истории за разказване. Ковид кризата може и да спря организирането им, но не и събирането на хората в Теразид. Сега те са по-често и по-лесно заедно – на бира и скара с новото барбекю на двора, за финала на Европейското по футбол или просто за рожден ден и Коледа.

25-те години, през които е преминала Теразид, са свързани със стотици истории и десетки събития, които са белязали както развитието на самата компания, така и хората, които работят за нея. В тях е имало и притеснения, и надежди, и съмнения, устрем и вяра. Дори и един пожар. Много спомени, които е трудно да се съберат на едно място. Много мечти, които е трудно да бъдат начертани в едно изречение. И хора, които е трудно да бъдат сложени под един знаменател. И все пак, ако Теразид е една дума, то тя би била… “коректност“, казва Велин Александров. „Отборът“, смята Георги Атанасов. Или с две думи – коректният отбор!

И така – 25 години. На ход са следващите 25.

Може да харесате още...

Izolacii.eu