Първия по рода си за Варна и в България комплекс с целогодишна климатизация, реализиран с продукти и системи на Saint-Gobain


Варна Сити Парк Юг за пръв път в България предлага на своите обитатели собствен сондаж, захранващ жилищния комплекс с питейна и гореща минерална вода. Извора се използва за целогодишна климатизация (охлаждане и отопление), питейна вода, вода за битови нужди и СПА (балнеология). Апартаментите са с панорамна гледка към Варненското езеро и са разположени сред 26 000 кв. м. зелен парк, разполагащ с живописни алеи за разходки, тичане и колоездене. Минерален горещ басейн с детска част, детска занималня, детска площадка и тревни площи за игри са само част от удобствата които предлага комплекса.


За реализрането на Варна Сити Парк Юг са използвани множество продукти и системи на Saint-Gobain, на три основни направления – SG GLASS, ISOVER и RIGIPS.

За изграждането на интериора на жилищата са използвани най-съвременните продукти за сухо строителство на Rigips и изолационни материали на Isover. Във Варна Сити Парк Юг, освен стандартните системи Rigips за преградни стени, предстенни обшивки и окачени тавани от гипсови плоскости, са вложени и редица специални продукти и системи. За вентилируемата фасада са използвани олекотени хидрофобни плочи от стъклена минерална вата за топлоизолация, звукоизолация и пожарозащита – Isover Panel Plyta Plus. Остъклението на сградите е реализирано със стъкла SGG PLANITHERM® 4S Evolution.

Вижте също...