Първо залесяване! Инициатива Бъди оранжев, мисли зелено!

Röfix

Стартираме на 12 октомври с първото залесяване в местност “Козяк”, Сливница

Как да се включите в инициативата за засаждане на дръвчета “Бъди оранжев, мисли зелено”?
Кога и къде залесяваме?

Първото залесяване ще се проведе на 12 октомври 2019 г. от 9:30 часа в местност “Козяк”, град Сливница.

Сборният пункт е стадион “Сливнишки герой”, където през пролетта се проведе второто издание на Baufest Röfix и приятели.

Когато обявихме нашето намерение да действаме активно в посока засаждане на дръвчета в рамките на инициативата “Бъди оранжев, мисли зелено!”, не очаквахме, че ще срещнем такава подкрепа от вашите партньори и приятели, както и от страна на общините, към които се обърнахме за съдействие и съвместна работа по проекта.

В момента водим разговори с много общини и срещаме разбиране и подкрепа, което може само да ни радва и амбицира да продължим напред! Очаквайте тук поетапна информация къде ще залесяваме

Кратки инструкции за предстоящото залесяване:

Програма:
старт – 09:30 часа – събираме се на стадион Сливнишки герой;
10:00 – 12,00 часа – инструктаж, разпределяне на групи и стартиране на залесяването;
12:00 – 12,30 часа – край на залесяването и почистване и опразване на терена.

Надяваме се, че с последващата информация ще ви бъдем полезни, за да се подготвите за залесяването и с добро настроение да стартираме каузата.

Artikel_Green_Builder_Child_fg_mediumДо мястото на залесяването в местност “Козяк” може да се стигне и с автомобил, ако не е кално в следствие на дъжд. Мястото е напълно достъпно и пеша и отнема около 15 минути, пътеката до там е проходима. Носете си удобни, високи обувки или по-добре – ботуши. Задължително е да си предвидите и връхна дреха, която да ви пази от вятър и от влага.

Организаторите ще осигурят лопати, вода за дръвчетата, самите посадъчни фиданки, храна и вода за подкрепа на доброволците. Ако времето позволява, за най-малките е предвидена кратка образователна програма и интересни активности.

Защо местност “Козяк”?

Местността се намира на метри от новия завод на Röfix в град Сливница. Но не това е причината, поради която екипите на Röfix, на Държавно горско стопанство – Сливница и на Общината се насочиха точно към това място. Хълмът, част от горския масив на Сливница, се запали на 2 септември 2019 г., в района на бившето военно поделение в местността “Козяк”. Бяха изпепелени храстовидни дръвчета, храсти и треви, като подстъпът към началото на горския масив беше оголен напълно.

За повече актуална информация – Рьофикс България или Facebook/RofixBulgaria.

Вижте също...