По-леки покривни мембрани с пълнители на базата на гранули от експандирано стъкло

Alu-VillaTherm

Alu-VillaTherm

За покривните мембрани Alu-VillaTherm и Alu-VillaTherm K, немската компания Icopal скоро ще разчита на пълнител от гранули от експандирано стъкло, изработени от рециклирано стъкло. Това ще намали теглото на ролките с около 6,5 кг или 20%, предимство, което е очевидно за майсторите и строителните инженери. В допълнение, използваните гранули от експандирано стъкло осигуряват ефект на топлинна и звукова изолация.

Alu-VillaTherm (както и Alu-VillaTherm K с горна противохлъзгаща се повърхност) е комбинирана еластомерна битумна пароизолация и нивелираща заваръчна пътека за еднослойни, невентилирани покриви. Системата може да се използва върху всички обичайни строителни основи, върху стоманени профилни ламарини, както и върху всички твърди и налични повърхности. Съгласно техническите правила, само за полагане върху дървени основи се изискват допълнителни отделни слоеве.

Alu-VillaTherm

Alu-VillaTherm има много висока якост на свързване с незабавен адхезивен ефект, който предоставя много висока устойчивост на вятър на покривния слой. Покривната мембрана вече е претърпяла няколко иновационни стъпки, но компанията не спира да въвежда подобрения, като сега към качествата на продукта се добавя и намаляването на теглото.

За повече информация: Icopal 

Вижте също...