Подови системи DEKO floor за производствени помещения със сух и мокър процес

В производствените помещения е изключително важно подът да поема проектните натоварвания: да е издръжлив на интензивно движение на вътрешноцехов колесен транспорт, да е устойчив на износване, удари от тежки предмети, устойчив на вибрации, както и на предвиденото термично и химично въздействие, да се почиства лесно.

Системите DEKO floor удовлетворяват всички тези изисквания.

Системните решения са подходящи за производствени помещения със сух и мокър процес, като химическа индустрия, текстилна индустрия, магазини, супермаркети, хипермаркети, производство на безалкохолни и алкохолни напитки, консервна промишленост и др. DEKO floor системите са подходящи и за хранително-вкусовата промишленост, като кланици, млекопреработвателни предприятия, месарски и колбасарски цехове, сладкарски цехове и т.н.

DEKO floor системите за шлайфан бетон с кварцова или кварц-корундова посипка, с импрегнант или запечатка, се отличават с устойчивост на удар, защитават бетона от отделяне на прах и подобряват износоустойчивостта на подовата настилка.  Системата със запечатка е подходяща за открити и закрити зони на полагане.

Епоксидната система DEKO floor е гладка тънкослойна или гладка дебелослойна. И двата типа системи са лесни за почистване, икономични и могат да се тонират по RAL картел. Гладката тънкослойна система е подходяща и за стенно покритие и се предлага с разнообразни финишни епоксидни продукти. Системата се използва за зони, където трафикът е от леко до средно натоварен. Гладката дебелослойна система се отличава с устойчивост на течни субстанции. Подходяща е за производствени помещения със среден до висок трафик.

В комбинация с кварцов пясък се подобрява износоустойчивостта на покритието и системата е предназначена за тежки натоварвания.

Системите DEKO floor за производствени помещения за хранително-вкусовата промишленост включват полиуретан циментови покрития с различна дебелина на слоя от 2 до 9 mm (запазват свойствата си в широк температурен диапазон от -30°С до +120°С), както и епоксидни покрития, с възможност за изграждане на холкери. Този тип системи са с отлична механична, термична и химична устойчивост, лесни за почистване, покриват нормативните изисквания към подовото покритие, като това то да се дезинфекцира, да е водонепромоцаемо, да се почиства лесно и да позволява безпрепятсвено отвеждане на отработените течни субстрати към отводнителите.

Повече за продуктите на DEKO floor можете да намерите ТУК.

Оргахим АД ще вземе участие на Пловдивския панаир от 20 до 24.02.2019 г. в палата № 2, като ще представи портфолиото на DEKO floor.

Вижте също...