pixel

Покрития с луксозни винилови плочки в здравеопазването

bolnica

Подови настилки с луксозни винилови плочки (Luxury Vinyl Tiles LVT) се използват все по-често в сектора на здравеопазването, например в лекарските кабинети, старческите домове или рехабилитационните центрове. Те имитират дърво и камък, предлагат многото възможности за дизайн и впечатляват собственици, служители и гости. По време на пандемия по-важно е обаче спазването на хигиенните разпоредби.

Като недостатък се отчита начина, по който са конструирани елементите на тези подови покрития. Има твърде много опасения, че във фугите ще се задържа мръсотия и тя ще се превърне в среда за размножаване на бактерии и вируси. Със системата Pro Care на Project Floors и Dr. Schutz, тези опасения остават в миналото.

vinyl

Специалисти и експерти по почистване и поддръжка на еластичните подови настилки създават комбинацията от продукти на Project Floors и Dr. Schutz. Разликата с другите повърхности е в това, че след монтажа се полага уплътнение, което осигурява херметично запечатване на повърхността. Ефективността му е потвърдена от експертен доклад на Forschungs – und  Prüfinstitut FIGR в Мецинген. „Подовото покритие с полиуретанов уплътнител има редица предимства, като повишена устойчивост на износване и устойчивост на петна, но наред с това системата намалява натоварването с микроби с почти 100%“, казва Франк Нот, член на управленския екип в Dr. Schutz. “Това е доказано от FIGR и по този начин ние отговаряме на изискванията на TRBA 250 (Biological agents in health care and welfare facilities), които са важни в здравния сектор. Друго предимство е, че с нашето запечатващо покритие можем да гарантираме спазването на класовете на устойчивост на хлъзгане, предписани в много области. Независимо дали се изисква R10 или R11 – и двете са възможни чрез подходящата добавка”.

bolnica

Никакъв шанс за микробите

„Нашите продукти отдавна се използват в медицински практики, домове за възрастни хора и дневни клиники. Темата за почистването и дезинфекцията винаги присъства, тъй като това е от особено значение. Това беше така много преди пандемията и произтичащата от това повишена чувствителност“, казва Марко Ноп, маркетинг мениджър. „Системата, която сега се разработва в сътрудничество с нашия дългогодишен партньор Dr. Schutz прави решението много по-лесно за хигиенистите и решава един основен проблем, но запазва възможността за избор на предпочитания интериорен дизайн“.

Може да харесате още...

Izolacii.eu