Полиуретанова (PU) хидроизолационна система за сигурна хидроизолация Thrakon Desmoflex PU

Desmoflex

Системата е приложима за тераси, балкони, плоски покриви, циментови замазки и други здрави минерални основи.

Полага се върху:
– всички минерални основи (бетон, порест бетон, циментови замазки);
– PVC-мембрани и EPDM-мембрани;
– битумни рулонни хидроизолации (мембрани) с или без посипка.

Desmoflex

Desmoflex PU System предлага една силно хидрофобна, еластична течна мембрана за механична и UV-защита на основата. Системата от продукти запечатва и хидроизолира повърхността, като след изсъхване на слоевете има стабилна адхезия към основата, изключителна белота за максимална термоустойчивост и висока паропропускливост. Полага се чрез мазане или безвъздушно пръскане.

Desmoflex

Компоненти на системата:

1. Desmoflex Epoxy Primer

Двукомпонентен епоксиден прозрачен грунд на водна основа. Използва се за грундиране на основата (върху абсорбиращи и неабсорбиращи повърхности) преди полагането на Desmoflex PU. Грундът набира якост чрез химичната реакция на двата му компонента. Притежава висока устойчивост на механично триене и на високи и ниски температури.

2. Desmoflex Polyurethane

Еднокомпонентна течна полиуретанова хидроизолационна мембрана за дълготрайно хидроизолиране.

Desmoflex Polyurethane е продукт, произведен на основата на чисти еластомерни хидрофобни полиуретанови смоли, които допринасят за отличните му технически свойства: UV-устойчивост, механична якост, химична и термо-устойчивост. Desmoflex Polyurethane полимеризира при досег с влагата във въздуха и основата, а благодарение на специалната си формула и високо качество, успява там, където други методи за хидроизолиране не са ефективни. Решава проблеми в зони със стояща вода и риск от замръзване на основата.

3. Desmoflex Top Coat

Двукомпонентно, полиуретаново, UV-устойчиво, финишно хидроизолационно покритие с устойчива белота и блясък за дълготрайна защита и хидроизолация върху покриви, тераси, PVC-мембрани, EPDM-мембрани и др., които предварително са обмазани с полиуретанова течна хидроизолационна мембрана Desmoflex PU. Продуктът е мразоустойчив, като осигурява на вече положената хидроизолация Desmoflex PU отлична механична, топлинна, химическа и UV-защита. След изсъхване продуктът е устойчив и при зони със стояща или бавнотечаща вода или с риск от замръзване.

За повече информация – Тракон България.

Може да харесате още...