pixel

Последна възможност за участие в петото издание на международния конкурс за млади дизайнери Jump the Gap

Срокът за регистрация за участие изтича на 31 януари 2013 г., в 14.00 ч. (13.00 GMT+1). За участие се допускат млади архитекти, дизайнери, студенти по архитектура, студенти по дизайн от която и да е страна в света. Участниците трябва да са родени не по-рано от 1 януари 1978 г.
Jump the Gap е международна платформа за млади дизайнери и архитекти. Целта на конкурса е, без да поставя ограничения, да даде възможност на творци от цял свят днес да създадат банята на бъдещето с нови решения, технологии и продукти. Факт е, че повече от половината продукти, които ще ползваме след 10 години, все още не съществуват и голяма част от тях още не са проектирани. Организаторите на конкурса Jump the Gap, световният лидер в обзавеждането за баня Roca със съдействието на Барселона Дизайн Център (BDC), предизвикват младите творци да прескочат границите и да представят своя поглед в бъдещето.
В международния конкурс за млади дизайнери Jump the Gap могат да участват млади дизайнери, архитекти, студенти по архитектура и студенти по дизайн, на възраст до 35 години (родени не по-рано от 1 януари 1978 г.) от цял свят. Единственото ограничение за участие е за членове на журито, техните семейства, студиа или дизайнерски екипи. Същото се отнася и за членовете на комитета за предварителна селекция.
Регистрацията за участие в конкурса става по електронен път, на интернет сайта www.jumpthegap.net. Няма такса за регистрация. Участието може да бъде индивидуално или в екип от двама. Регистрацията бе отворена на 13 септември 2012 г. и приключва в 14.00 ч. (13.00 GMT+1) на 31 януари 2013 г.
Конкурсните проекти се подават също по електронен път до 18 април 2013 г. Те са анонимни и не могат да съдържат имена или лични данни.
Селекцията протича на няколко етапа. Комитет за предварителна селекция разглежда всички кандидатури и избира 30 проекта, които се представят на международно жури. В това издание на Jump the Gap, председател на журито е арх. Кадзуйо Седжима от Токио, Япония, носител на наградата Pritzker за 2010г.
Другите членове на журито са: Хосеп Конгост, мениджър Дизайн на Roca Innovation Lab, Барселона, Испания; арх. Андрес Жаке, Мадрид, Испания; Бенджамин Кемптън, директор Интериори на сп. Wallpaper*, Лондон, Великобритания и дизайнерът Хари Коскинен от Хелзинки, Финландия .
Журито на конкурса прави предварителна селекция от проекти – финалисти, сред които избира един победител, който се обявява на специална церемония. Авторът или авторите на отличения проект получават награда от 5000 Евро.
Инициаторът на конкурса, Roca, организира представяне във всички свои изложбени центрове по света на наградения проект и проектите финалисти.
Цялата информация за петото издание на международния конкурс за млади дизайнери Jump the Gap, както и за предишните издания на конкурса, е публикува в интернет на официалния сайт на Jump the Gap с адрес www.jumpthegap.net.

Може да харесате още...