Предимствата на белите хастарни варо-циментови мазилки

Thrakon

Thrakon Viodom SV-10 и Thrakon NHP 255 са варо-циментови основни хастарни мазилки със снежнобял цвят.

Варо-циментовите основни хастарни мазилки са отличен избор при измазване и изравняване на всякакви зидарии във вътрешни, външни и мокри помещения. Те предоставят много здрава и стабилна повърност, върху която впоследствие може да се полагат други шпакловки, керамични покрития или декоративни мазилки.

Сред многообразието от вароциментови продукти на пазара изпъкват белите изравнителни хастарни мазилки от гамата на Thrakon, които се произвеждат с бели мраморни фракции от кариерите за мрамор на Thrakon в Гърция.

Thrakon

Със своите качества и характеристики белите хастарни мазилки са идеалното решение за бързо и ефективно измазване на бетонови повърхности и зидарии от керамични тухли и газобетон, като след изсъхване осигуряват снежнобяла равномерна повърхност, която може да остане и като финишен слой без допълнителна обработка.

Thrakon Viodom SV-10 и Thrakon NHP 255  са готови за употреба основни хастарни мазилки със снежнобял цвят след изсъхване. Предназначени са за измазване на бетонни стени и всякакви зидарии от керамични тухли или газобетон. Използват се също и за подготовка на основата преди полагане на финишни и декоративни покрития.

Thrakon

Съдържание на мазилките: бял мраморен пясък, бял цимент, хидратна вар, минерални пълнители и добавки.

Основни предимства на белите хастарни мазилки Thrakon:

– за дебелослойно (до 25-30 мм в един слой) и изравнително измазване на всякакви бетонни стени, зидарии, външни огради, общи части на сградата (стълбища, фоайета, и др.), гаражи, подземни паркинги и др.;
– след като се обработят и изсъхнат, мазилките предоставят равномерна снежнобяла повърхност, която може да остане и като финишен слой, без необходимост от допълнително боядисване;- осигуряват еднородна и равномерна структура благодарение на калибрования бял мраморен пясък (зърнометрия: NHP 255 – max. 1,25 мм и SV-10 – max. 1,5 мм);
– след полагане и изсъхване мазилката може да бъде боядисвана с декоративни акрилни и варови бои;
– за вътрешно и външно приложение;
– полагат се ръчно и машинно с всички обичайни мазилкополагащи машини;
– при измазване на външни стени и огради, след изсъхване задължително трябва да се нанесе финишен водоотблъскващ слой (серия импрегнатори: Thrakon Hydro R, Thrakon Nanoshield).

Thrakon

Разходна норма: 13 – 15 кг/м² за 1 см дебелина.

За контакти и повече информация – Тракон България.

Вижте също...