pixel

Приятели си построиха град, за да остареят заедно

Представяме ви група от четири двойки, които са приятели от 20 години. Те искат да се присъединят към движението за строене на малки къщи. Само че вместо да си построят малка къща, те решават да построят собствен малък град, състоящ се от четири малки студиа – всички гледащи към течаща наблизо река в Остин, Тексас. Наричат града си ‘Llano Exit Strategy.’

Всяко студио е голямо 36 кв. м и струва 40 000 долара. Състои се от баня, хол, голяма спалня, тераса, течаща вода и климатизация. Благодарение на архитекта Мат Гарсия всяко студио е максимално екологично, но предлага и немалка доза съвременен комфорт.
 

Всяко студио е снабдено със специално проектиран покрив с варели с вода, които могат да съхраняват 5 000 галона дъждовна вода. Студиата също така са оборудвани с отразяващи стени, които през лятото намаляват горещината, и с изолирани прозорци, които държат студеното надалеч през зимата. Интериорът на малките къщи е направен от шперплат, за да се намалят максимално разходите. Шперплатът запазва топлината и не заема много място. Екстериорът е от стомана, която отразява горещината.
 

Имотът включва също така голяма основна къща за готвене и общи събирания, която прави малкия град магически. Щастливата компания от приятели прекарва голяма част от времето си в малкия град. Те планират да се пенсионират и да се насладят на остатъка от живота си в този имот. В компанията на най-добрите си приятели.

Четирите двойки са много добри приятели от 20 години. Затова построяването на свой малък град им се струва като най-удачния начин да извлекат максимума от живота.
 

Групата обединява финансовите си средства, за да си позволят построяването на възобновяем град. Тук могат да живеят щастливо и да остаряват заедно.

Фред Зип казва: Това е магическо място, но е сухо и безплодно. Правим всичко възможно, за да пазим вода за естествените дървета и трева“.

Джоди Зип допълва: Като във филм на Дисни е. Имаме зайци, рисове, сърни и различни видове птици. Колкото повече време прекарваме тук, толкова повече нови неща откриваме.

Може да харесате още...