Прозрачно зониране на отворени пространства със звукоизолиращи панели от Wacosystems

Wacosystems Kandela T38

За застрахователна компания в Мюнстер, архитектите Duk-Kyu Ryang и HPP Architekten планират и реализират 17-етажна остъклена офис сграда с разгъната застроена площ 19 800 m² за общо 450 служители. Съоръженията за събития и обучения са разположени в основната сграда, а етажите 2 до 14 помещават модерни офис площи. Горните три етажа предлагат изглед към Мюнстер, както и място за конференции и приеми.

Wacosystems Kandela T38

През третата година след пускането в експлоатация, служителите, работещи в отворените офисни пространства, се оплакват, че работната среда е твърде шумна, поради което на фирмата Connect Sense е поставена задачата да оптимизира акустиката на помещенията. Въпреки това, типичният простор и прозрачност трябва да бъдат запазени. Като модули за зонирането на отворените пространства, Connect Sense избира шумоизолираните прозрачни панели на немската компания Wacosystems.

Wacosystems Kandela T38

За целите на зонирането са използвани преградни стени Wacosystems Kandela T38, които имат звуково-екраниращ ефект, като отразяват звука по посока на абсорбиращите елементи. Основният материал на панелите, WaveCore, е подобен на пчелна пита, направена от прозрачна PET пластмаса, която е залепена от двете страни с прозрачни покривни слоеве от PETG пластмаса. Това създава лек, твърд и полупрозрачен композитен панел със стойност на звуковата изолация от 24 dB. Така звукозащитните елементи позволяват на служителите просторен изглед, но същевременно с това осигуряват лична неприкосновеност и намаляват разпространението на шума в отвореното офис пространство.

За повече информация: Wacosystems

Вижте също...