pixel

Работа по фасадата с монтажно лепило през зимата

При изграждането на ново начално училище във Вестенд във Франкфурт, специалистите по наемане и продажба на мобилни решения за отопление и охлаждане от heizkurier GmbH реализират новост в областта на зимното отопление.

За да могат строителните площадки да функционират и през студените зимни месеци и материалите да могат да изсъхнат, мобилните отоплителни решения се използват най-вече като зимно отопление на строителството. Като правило помещенията се нагряват до около 8°C. Процесът с мобилни въздушни нагреватели от heizkurier, които генерират топлия въздух директно в помещенията, в които е необходим, се оказа особено удобен, ефективен и екологичен.

Тъй като фасадната работа се извършва през зимата и монтажно лепило за клинкер изисква най-малко 7°C, фасадата трябва да се нагрява непрекъснато. За тази цел се създава своеобразна отоплителна камера върху цялата фасада на къщата с помощта на облицовка на сграда, направена от фолио. Чрез 12 мобилни въздушни нагреватели от heizkurier топлият въздух непрестанно протича в зоната между фасадата на къщата и външното фолио, като по този начин генерира необходимата температура. Мобилният въздушен нагревател от тип HKL50 тежи около 40 кг, може лесно да се транспортира на колелата си и дава възможност за гъвкава работа. Не се изискват допълнителни конструкции.

Устройствата са свързани към мобилен отоплителен център на heizkurier от типа WZ600 с мощност 600 kW чрез обикновени маркучи за вода. Системата се състои се от котел, горелка, всички предпазни устройства и помпи, и надеждно захранва въздушните нагреватели посредством маркучите с гореща вода от помпата. Спомагателен резервоар за гориво от 10 000 л също осигурява безпроблемно енергийно захранване.

Специалистите от heizkurier, които непрекъснато създават нови области на приложение, отново се оказват двигатели на иновациите в индустрията. За проектантите, архитектите и собствениците на сгради опцията за ефективно фасадно отопление с мобилни въздушни нагреватели осигурява по-гъвкаво време за планиране и строителство и по този начин допълнителен потенциал за спестяване.

Може да харесате още...

Izolacii.eu