pixel

Система за дистанционер топъл ръб

Поради доброто им представяне по отношение на топлоизолацията и разходите за жизнения цикъл, елегантните, полупрозрачни структурни остъкляващи фасадни конструкции са от значение и при устойчивото строителство. Всяка промяна, колкото и малка да е тя, която допринася за подобряване на качеството и дълготрайността на стъклена фасада, е добре дошла при фасадното строителство.

Тъй като устойчивите на ултравиолетови лъчи вторични уплътнители, изработени от силикон, са газопропускливи, първичното уплътнение е от особено значение при структурното остъкляване. Първичният уплътнител (най-вече полиизобутилен), който се екструдира отстрани на дистанционера и се залепва от вътрешната страна на стъклото, е отговорен да поддържа уплътнението непропускливо и да предотврати дифузията на парите в пространството между стъклата. „Разработихме новия си специален продукт за структурно остъкляване и XXL стъкла в тясно сътрудничество с водещ производител на изолационни стъкла за строителство на сгради“, казва Йоахим Стос, управляващ директор на Edgetech Europe GmbH и вицепрезидент международни продажби в Quanex.

Външните размери остават непроменени в сравнение със Super Spacer T-Spacer Premium Plus, но производителят е увеличил страничните зони за нанасяне на полиизобутилена. Новата структура на дистанционера подпомага неговото апликиране с точност до милиметри преди вторичното уплътнение да бъде приложено при автоматичната линия за производство на изолационно стъкло.

„Това прави паралелизма и ниските допустими отклонения на дистанционерите при големи изолационни стъкла още по-прецизни и здравината на системата допълнително се увеличава. Това е особено важно при големи размери и тегло на стъклата, към което се добавя и очаквания дълъг експлоатационен живот на фасадните елементи“, добавя Кристоф Рубел, европейски технически мениджър в Edgetech Europe GmbH.

Super Spacer T-Spacer SG е безметален, силиконов дистанционер топъл ръб, изработен от структурна пяна с вграден изсушител. Поради ниската си топлопроводимост от 0,19 W/mK, той има отлични топлоизолационни свойства.

Еластичната структурна пяна следва движенията на стъклото, свързани с климата, и до голяма степен облекчава бутиловото уплътнение. Безценно предимство, особено при климат с много ниски, много високи или силно променливи температури.

Може да харесате още...

Izolacii.eu