pixel

Разширяване на рециклирането на каменна вата при Rockwool

Rockcycle

От години Rockwool Group работи по целия свят, за да увеличи квотата на рециклирана каменна вата. Сега услугата Rockcycle за връщане на изолационни материали от каменна вата Rockwool се разширява, за да включва и други дейности, свързани със строителството на сгради.

С около 6000 тона рециклирана каменна вата през 2019 г., Deutsche Rockwool е една от най-големите рециклиращи компании в Германия. Вероятно тази преднина ще се увеличи още.

Каменната вата Rockwool е 100% рециклируема
Възможно е да се рециклират изолационни системи от каменна вата като тези, използвани от строители, бояджии, мазачи или строителни фирми. Отпадъците само трябва да се събират в Rockwool Big Bags, които могат да бъдат закупени от доставчика на строителни материали или притежателя на системата ETICS заедно с новите стоки. Засега от услугата за връщане Rockcycle са изключени само ламинирани с алуминий продукти.

„Услугата за връщане Rockcycle може да се използва за почти всички изолационни материали Rockwool, преработени в Германия – обобщава директорът по продажбите Петер Петерс. – Всеки, който получава стоки от Rockwool, може да даде на спедитора пълни чували след предварителна уговорка.“ Въпреки че суровината, необходима за производство на каменна вата, не е оскъдна, рециклирането на остатъци от преработката облекчава депата и сочи бъдещето, в което кръговата икономика ще придобие значение. „Ние превръщаме каменната вата обратно в каменна вата – така работи устойчивото строителство“, подчертава Петерс.

Може да харесате още...