Разтвор от силиконова смола стопира влагата

Veinal

С нисък вискозитет и изключителна способност за разливане, разтвор на силиконова смола се инжектира в стената чрез отвори. След контакт с влага, силиконовата смола реагира и след прибл. 24 часа се образува порест и негниещ слой, който образува хоризонтална бариера в сградата. По този начин е обновена тази 50-годишна къща в Германия. При изграждането на къщата е монтирана така наречената хоризонтална бариера с битумна хартия, за да се предпази от пълзящата влага, която надеждно предпазва сградата в продължение на много години. С течение на времето обаче бариерата на някои места става пореста и се разпада.

Veinal

Тук на помощ идват специалистите от немската компания Veinal. Компанията твърди, че е реновирала хиляди къщи през последните няколко десетилетия с тази специална процедура, при която се инжектира ниско вискозен и изключително разливащ се разтвор на силиконова смола със или без налягане през отворен канал в стената.

Veinal

Този метод е доказан повече от 20 години, като качествата му са, че е евтин и издръжлив. Многобройни тестове от специализирани институти в Германия потвърждават неговата ефективност. Така само след няколко дни пълзящата влага от мазето на къщата е спряна, а горните участъци на стената започват да изсъхват видимо.

За повече информация: Veinal

Вижте също...