pixel

Ремонтират основни улици в центъра на София през лятото

Започват ремонти по най-компрометираните пътни участъци в столицата, на които не са извършвани обновления с десетилетия и имат проблеми с отводняването.
Евгени Крусев, зам.-кмет с направление транспорт и транспортна комуникация в Столична община, отбеляза пред „Фокус“, че бул. „Шипченски проход“, бул. „Дондуков“ и ул. „Граф Игнатиев“ са първите участъци, на които предстои ремонт.

Ремонтът ще започне в началото на летните месеци.
„Ремонтът на бул. „Дондуков“ започва на 1 юни и ще продължи до 1 септември. Ремонтът е разделен на четири етапа, така че да се осигури максимално достъпът на гражданите до булеварда.

Ремонтните дейности започват в участъка от ул. „Кракра“ до бул. „Васил Левски“, като стартираме с промяна на водопроводни и канализационни отклонения и се преминава към останалите участъци от булеварда – от бул. „Васил Левски“ до ул. „Раковска“ и от ул. „Раковска“ до Министерски съвет.

„Към момента движението ще си остане двупосочно, като промяната в организацията булеварда ще бъде новата велоалея, която предвиждаме да бъде изградена“, каза Крусев.

Евгени Крусев обясни, че инвестиционната програма на Столична община е амбициозна, като са предвидени ремонти и по малките улици във всички райони на София. Той добави, че модернизацията на релсовия транспорт в столицата е изключително наложителна.

По думите му вече са доставени първите четири модернизирани трамваи, следващата доставка ще бъде през месец април, а до края на година се очаква да пристигнат всички 28 нови трамваи, които ще заменят старите.

focus-news.net

Може да харесате още...