Реновиране на фасадни повърхности с Баумит МултиУайт

baumit

Ако фасадата Ви е обрушена от градушка или има пукнатини, Баумит има решение. Това е МултиУайт – бяла, еластична смес за оптическо реновиране на фасадни повърхности, било то на топлоизолационни системи или на минерални мазилки. Баумит МултиУайт намира приложение както вътре, така и вън. Може да се преработва и ръчно, и машинно. Ето и най-важните ѝ предимства.
– Баумит МултиУайт е на основата на бял цимент и се полага в дебелини от 3 до 5 мм.
– Тази мазилка е еластична, с фина зърнометрия 0,6 мм и е силно водоотблъскваща.
– Времето за съхнене на Баумит МултиУайт преди полагане на крайното покритие е съкратено на 3 дни.
– Към продукта са добавени полипропиленови фибри, които спомагат премостването на пукнатини при реновиране.
– Баумит МултиУайт дава възможност за армиране със стъклотекстилна мрежа СтарТекс по цялата повърхност на стената, независимо дали се полага върху вече изолирана или неизолирана фасада.
– Крайната визия се получава много добра след изпердашване с микропореста маламашка.
– Крайното покритие върху Баумит МултиУайт може да бъде два слоя боя Баумит Колор, положени без грунд.
– За по-голяма устойчивост, сигурност и защита на реновираната фасада, Баумит препоръчва нанасяне върху Баумит МултиУайт на универсалния грунд Баумит УниПраймер и върху него полагане на Баумит СтарТоп, НанопорТоп или СиликонТоп.

Реновиране на фасада с МултиУайт в няколко лесни стъпки

Основата се анализира и се преценява с какво да се третира предварително.

baumit

Ако е необходимо, основата се третира предварително с Баумит ФунгоФлуид (при наличие на плесени или гъбички) или с МултиПраймер – ако има нужда от заздравяване. Степента на разреждане на МултиПраймер с вода е от 1:1 до 1:5 в зависимост от попиваемостта на основата.

baumit

Полага се Баумит МултиУайт. За да се усили действието на реновиращата мазилка, е възможно частично или цялостно влагане на Баумит СтарТекс (стъклотекстилна мрежа) в Баумит МултиУайт.

baumit

Баумит МултиУайт може да се структурира (при крайно покритие Баумит Колор – фасадна боя) или може да се заглади (при крайно покритие Баумит Топ – фасадна мазилка).

baumit

Полагане с валяк или еърлес на избраната Баумит Колор – фасадна боя.

baumit

За по-устойчиво решение може да се положи като крайно покритие и фасадна мазилка Баумит Топ.

baumit

Правилното реновиране с Баумит МултиУайт и комбинирането ѝ с устойчивите крайни покрития – бои или мазилки Баумит, ще възвърне предишния блясък на фасадите и ще осигури защита на сградата за десетилетия напред.

За повече информация – Баумит.

Вижте също...