pixel

Фасадната мазилка weberpas Clima защитава фасадата от замърсяване и микроорганизми

weberpas Clima

Фасадната мазилка прави сградата красива и различна от останалите. Освен естетическите си функции обаче, тя има и друго много важно предназначение – да защитава сградата от атмосферните влияния, влагата, различните видове замърсявания и микроорганизмите.

Всички пастообразни мазилки от серията weberpas на Weber са еластични, предпазват фасадата от влага, имат дълготрайни и непрозиращи цветове, красива структура и се нанасят лесно. Голямо предимство са възможностите за ефекти като дърво, бетон, камък, тухла и много други. Тези показатели са гаранция, че всяка мазилка weberpas ще се справи достатъчно добре на всякакъв тип фасада и влияния.

weberpas Clima

weberpas Clima е един от предпочитаните продукти на Weber поради устойчивостта на замърсяване с грижа за околната среда. Тя е силно еластична и устойчива на механично натоварване. Може да се използва при топлоизолационни системи с всички видове топлоизолационен материал. Подходяща е за къщи и жилищни сгради, при всички видове климат, особено за райони с влажен климат и обилна растителност.

Благодарение на способността на weberpas Clima да поема и отдава влагата, повърхността ѝ остава суха и се минимизира рискът от развитие на микроорганизми. Така фасадата има дълготраен красив вид.

Характеристиките на weberpas Clima я правят предпочитано решение от инвеститорите, тъй като защитава фасадата и я предпазва от едни от най-честите проблеми, като замърсяване и развитие на плесен и мухъл. След дъжд или роса водата често се задържа в структурата на силно водонепромокаемите мазилки. В резултат на това при взаимодействието на влагата със светлина и топлина по фасадата се създават условия за образуването на плесен и мухъл. Предпазването на водонепромокаемите мазилки се извършва с помощта на консервиращ филм, който обаче се отмива с времето. Поради това защитната му функция намалява и паралелно се замърсява околната среда.

weberpas Clima

Благодарение на специалната хидрофилна структура на мазилката weberpas Clima, водата от фасадата се изпарява бързо, а повърхността ѝ остава чиста за по-дълго време. Използваната технология, щадяща околната среда, не изисква употребата на биоциди за консервация на повърхностния слой.

От Weber са помислили и за ефекта “стичащи се капки”. При мазилките, повърхностите са грапави и е възможно капките да се съберат и задържат в неравностите на мазилката. Имайки това предвид, ефектът на “стичащите се капки” по-скоро създава проблеми, тъй като не решава проблема със задържащата се влага по повърхността. Фасадата, при която се използва декоративната мазилка weberpas Clima, има бързосъхнеща повърхност, която предотвратява развитието на микроорганизми.

weberpas Clima може да се използва като крайно покритие за webertherm топлоизолационна система.

Може да харесате още...

Izolacii.eu