pixel

Родители на бунт срещу строеж на 7-етажен блок в училище

Родители и ученици от ОУ „Захари Круша“ в София излязоха на протест тази сутрин срещу планирано събаряне на съществуваща сграда в двора на учебното заведение.
На нейно място се предвижда да бъде построена 7-етажна жилищна кооперация.

Ако това се случи, родителите заплашват, че ще отпишат децата си от училището.

Става въпрос за бивш корпус на учебното заведение, който е направен в половината училищен двор през 1989 година. Територията е частна от 2000 г., но по проект спорната сграда е замислена като Дом на книгата, част от училището.
Наскоро става ясно, че на мястото започва строеж на голяма жилищна сграда.

От училищното настоятелство настояват строежът да бъде спрян, а сградата откупена, за да се ползва за нуждите на училището.

Директорката на училището Румяна Дончева заяви пред БНТ, че са разбрали за последното развитие по казуса едва преди 6 дни, когато разтревожени родители позвънили, че масово до училището се разпродават „на зелено“ апартаменти.

Кметът на столичния район „Лозенец“ Любомир Дреков каза, че предстои да бъде изготвено общо становище, а най-важно е да бъде защитен интересът на децата – да не се допуска запрашване, засенчване с твърде висока сграда. 8-10 етажа няма как да се случат на този терен, гарантира Дреков.

dir.bg

Може да харесате още...