Ruukki започва производството на нов продукт


Ruukki започва производството на първите в света покривни конструкции за индивидуално жилищно строителство с използването на слънчева енергия.

Ruukki е първата в света компания, която започва производството на уникални покривни конструкции за отделни къщи, които използват слънчева енергия. Новият продукт Ruukki Classic Solar Thermal Roof е разработен за загряване на вода и за отопление. Благодарение на системата Ruukki Classic Solar Thermal Roof, която е вградена, няма необходимост да се монтират отделни колектори. Ruukki Classic Solar Thermal Roof повишава енергоефективността на сградата.

„Покривът, използващ слънчева енергия е ярък пример за опита на Ruukki в разработването на различни покривни решения. Системата Classic Solar Thermal Roof повишава енергоефективността на сградата, което на свой ред намалява разходите при експлоатация. Освен това, използването на слънцето като източник на енергия, е потвърждение за отговорно отношение към околната среда“ – казва вицепрезидентът на Ruukki.

 „Слънчевите“ покриви намаляват разходите за енергоносители

Затоплянето на водата може да се осъществи за сметка на слънчевата енергия почти половин година. През пролетните и есенните месеци стаите се отопляват с помощта на слънцето, а през лятото е най-високата производителност на колекторите. Системата за отопление генерира безплатна енергия. Колекторът е практически невидим при пълното му вгражадане в металния покрив Classic, състоящи се от формиран метален профил. Покривът Ruukki Classic Solar Thermal Roof е част от слънчева топлинна система, която включва вградени слънчеви панели и съдиняващите ги тръби. Колекторите обхващат част от покрива и се монтират на около три метра под билото на металната покривна конструкция. Слънцето нагрява течността в колекторите, която на свой ред нагрява бойлера.


Генерираната топлинна енергия зависи от рзположението на къщата, изложението и наклона на покрива. Срокът за използване на системата е 25 години! Тези покриви идеално подхождат за малки къщи, вили и ниски здания с наклонен покрив.

Предимства на системата Ruukki Classic Solar Thermal Roof:
намаляват разходите за отопление и топла вода;
– дълъг гаранционен срок и срок на експлоатация;
– високо екологични;
– пододящи за отделни къщи;

Компания Ruukki е специализирана в производството на стоманени конструкции за широко приложение, които позволяват да се подобри качеството на живот и работа.

За контакти и повече информация – Ruukki.