Saint-Gobain в сегмента “Хотели”

saint-gobain

Хотелите са един от най-динамично развиващите се сегменти в строителството, предлагащи неограничени възможности за съвременната архитектура. Функционалните им изисквания поставят редица предизвикателства в процесите на проектиране и строителство. Строителните системи на Saint-Gobain Rigips за оформяне на интериорни пространства съчетават в себе си най-високи стандарти за дизайн, качество на крайните продукти и комфорт за клиентите, предлагайки решения, създадени специално за този тип сгради.

“Повечето хотели продават нещо, което нямат: почивка.” Kurt Tucholsky.

saint-gobain

В референтната листа на Saint-Gobain Rigips с изградени хотелски обекти в международен мащаб могат да се видят много познати имена – хотели от големи вериги, разпространени по цял свят. Те са изпълнявани през годините с материали на Групата, някои дори са били награждавани с престижни отличия и участвали в международния конкурс Saint-Gobain International Trophy. Тези проекти обикновено служат за пример и са вдъхновение за архитекти и дизайнери. Saint-Gobain предлага най-съвременните решения, техническа помощ и консултации на своите партньори – проектанти и изпълнители, за успешната реализация на техния проект, независимо дали става дума за ново строителство, обновяване на хотели или преустройство на съществуващи сгради в хотели.

7 аспекта, които архитектите взимат предвид при проектиране на хотел:

1. Звукоизолация

Съвременните тенденции в хотелиерството превръщат хотелите от места за почивка в мултифункционални обществени сгради, осигуряващи среда за разнообразни дейности като срещи, конференции, празненства и др. Звукоизолацията е от основно значение за комфорта на гостите. Системите за сухо строителство на Rigips и Isover са съобразени с най-високите изисквания на хотелите за звукоизолация и осигуряват необходимите условия за спокойствие и комфорт.

Най-честите оплаквания на гостите, особено в хотелите в градските райони, са свързани с шума и лошите условия за почивка и сън. Нищо чудно, когато стените са буквално “тънки като хартия”. Често звукоизолацията между хотелските стаи, дори в новопостроени хотели, е лоша, защото изборът на преградни стени, окачени тавани и изолационни продукти не е съобразен с функционалните изисквания на този тип сгради.

Положително е, че все повече инвеститори в този бранш се интересуват от свойствата на влаганите продукти и залагат на качествените, изпитани и сертифицирани системи, които да осигурят нужните експлоатационни показатели. Това важи не само за големите вериги, които обикновено имат стандартизирани и предварително одобрени строителни системи, но също и за по-малките независими инвеститори, които се стремят да предоставят на своите клиенти възможно най-качествена услуга. През последната година по-иновативните вериги рекламират в сайтовете за резервации своите допълнително звукоизолирани стаи. Плоскостите Rigips Blue Acoustic са отлично решение за преградни стени с изискване едновременно за висока звукоизолация и пожарозащита.

saint-gobain

2. Акустика в помещенията

Добрата акустика на помещенията предполага контрол на нивото на шум в тях, който се постига с използване на подходящи звукопоглъщащи материали. В хотелите високите нива на шум са характерни най-често в общите части – фоайета, ресторанти, конферентни зали, спортни зали, плувни басейни и други. Когато става дума за акустика, най-високото качество се предлага от Saint-Gobain Ecophon – брандът, който е стандарт за архитектурна акустика.

saint-gobain

3. Безопасност за хората

Пасивната пожарозащита на преградните стени и окачени тавани е от голямо значение за пожарната безопасност на сградата. Системите за сухо строителство Rigips, освен звукоизолационни качества, притежават и необходимите пожарозащитни класификации в съответствие с действащите европейски стандарти.

4. Чистотата на въздуха в помещенията

Все по-често инвеститорите се интересуват от качеството на въздуха в помещенията на техните сгради.  Гипсовите плоскости Rigips ActiveAir са произведени по нова патентована технология и имат способността да абсорбират и разграждат формалдехида в помещенията.

5. Естетика и дизайн

Системите за сухо строителство Rigips дават пълна свобода при дизайна и изграждането на интериора, здрави и гладки повърхности и дълги години безпроблемна експлоатация.

6. Устойчивост и поддръжка

Хотелите са сгради с висока концентрация на хора. Гостите, дори и неволно, често оставят след себе си малки или големи щети, изискващи значителни ремонтни разходи. Ето защо изборът на решения, съобразени с функционалните изисквания на хотелите, е важен не само за комфорта на гостите, но и за намаляване на разходите за поддръжка. Плоскостите Rigips Habito са един изцяло нов продукт, защитен с патент на Saint-Gobain. Изключителната му здравина и повърхностна якост позволява директно окачване на тежки товари без допълнително усилване на стените и също така предотвратява необходимостта от чести ремонтни работи и поддържане.

saint-gobain

7. Оптимизиране на разходите

Енергията за отопление и охлаждане формира едно сериозно перо от разхода на хотелите. Затова тяхната енергийна ефективност зависи от правилният избор на изолационна система. Продуктите на Saint-Gobain Isover са референция за енергийна ефективност и комфорт, а Isover –  един от създателите на съвременните стандарти за пасивни сгради и е една от най-иновативните компании в сферата на изолациите.

Компанията има специално разработени системи за някои от най-големите вериги хотели в света: Accor, Carlson/Rezidor, Choice Hotels, Hilton, Hyatt, Intercontinental, Marriott, Starwood, Tui, Wyndham.

В България с продуктите и системите на Saint-Gobain има реализирани десетки хотели, част от които са: Hilton София, Metropolitan София, Novotel София, Иберо Стар Златни пясъци, Кемпински хотел Златни пясъци, Милениум Център София, Нептун Слънчев бряг, Маджестик Бийч Резорт Слънчев бряг, Адмирал Златни пясъци, Парк Хотел Олимп, Рила Боровец, Хелиос Слънчев бряг, Hyatt Regency София и други.

За контакт и повече информация – Saint-Gobain.

Може да харесате още...