pixel

Саморазливна подова замазка на циментова основа Thrakon NSF 610

Thrakon NSF 610

Самонивелираща се, полимер-модифицирана подова замазка на циментова основа. 

Създава фини, гладки и дълготрайни повърхности, готови за последващо полагане на декоративни покрития. Съдържа цимент, кварцов пясък, хидратна вар, минерални пълнители и добавки.

Thrakon NSF 610Области на приложение:
– като изравнителна саморазливна замазка за дебелини на слоя от 2 до 10 мм в жилищни и обществени сгради, складове, паркинги за леки автомобили;
– за запълване и изравняване на кухини в циментови замазки, поправка и заглаждане на съществуващи циментови подове;
– за подготовка, изравняване и заглаждане на различни видове подове като бетон, замазки или мозайки преди полагане на финишни покрития като керамични плочки, мокети, винили, паркети и др.

Практически съвети:

Сухата смес се разбърква добре с бавнооборотна бъркалка с необходимото количество вода (виж техническа карта на продукта). Полученото готово количество, в зависимост от атмосферните условия, може да се използва за не повече от около 30 минути. Готовата смес се разлива върху грундираната повърхност в един слой и се разнася до желаната дебелина с помощта на широка назъбена маламашка. След разнасянето продуктът се самонивелира. Препоръчва се обработка с пластмасов валяк с шипове, за да не остава въздух в положената смес.

При горещо време и/или високи температури, времето за изсъхване и свързване се скъсява значително и има опасност от напуквания. В този случай е необходимо периодично напръскване с вода в следващите 2 дни след полагането на материала.

Положеният материал трябва да бъде оставен да изсъхне напълно преди поставяне на последващи декоративни покрития (паркет, балатум, мокет, линолеум и др.). Времето за пълно изсъхване зависи от атмосферните условия и е около 15 дни.

Thrakon NSF 610Да не се полага продукта:
– ако се очакват отрицателни температури до 24 часа след нанасяне на материала;
– при висока влажност и силни въздушни течения;
– на директно огрени от слънцето и/или нагорещени повърхности.

Разходна норма
~ 1 кг/м2 /за 1 мм дебелина на слоя.

За повече информация – Тракон България.

Може да харесате още...