Semmelrock представя: Stones eco – ново поколение грижа за екстериорните фуги

Semmelrock

Открийте скритата сила на фугите!

Освен, че предпазват ръбовете от обрушване, в процеса на експлоатация на настилката, с подходящото решение фугите могат да изпълняват и декоративна функция. Като дизайнер на външни пространства, Semmelrock разбира необходимостта от продукт, който осигурява дългосрочна грижа за фугите, без да пренебрегва естетическата стойност на крайния резултат. Фугиращият пясък Stones Eco, най-новото попълнение в портфолиото на компанията, е подходящо решение за фуги с широчина от 1 до 20 mm и прекрасно подчертава ефектната картина на повърхността на настланата площ. Трите цвята: сив, базалт и бежов гарантират висококачествен финиш от ново поколение.

Semmelrock

Освен, че осигурява дизайнерско разнообразие, Stones Eco покрива най-високите изисквания за иновативност и екологичност. Подложен на широкообхватни и независими изследвания от ЕCO Institut, пясъкът е сертифициран, като безвреден за хората и околната среда. Благодарение на свързващата добавка Solid Green Binder, Stones Eco е оптимална алтернатива на традиционните пясъчни и полимерни фуги. Резултат от дългогодишни изследвания, формулата осигурява, дълготрайна свързваща сила. Специалната добавка свързва фините скални фракции, а благодарение на отличната адхезия към кантовете на настилката, фугата образува стабилна повърхност за площи с автомобилно натоварване до 3,5 тона, като паркинги и подходи към къщи. Поради своята водопропусливост, Stones Eco е подходящ а  обществени и частни проекти, в които настилката е положена по метода “сух монтаж” /върху водопропусклива основа/ и при минимална дълбочина на фугата 30 mm. Благодарение на точно подбраните компоненти, уникалните свойства на Stones Eco не се изчерпват до тук:

 Без трева

Благодарение на своята неблагоприятна pН стойност, Solid Green Binder предотвратява поникването на трева.

Semmelrock
Без шлам

Благодарение на двустепенната активация при реакция с вода, се предотвратява образуването на шлам. При спазване технологията на полагане, повърхността на настилката запазва естествената си и атрактивна визия.

Semmelrock

Подходящ за запълване на фуги над 1 mm и до 20 mm

Semmelrock

Самовъзстановявяне

Стабилизираните скални фракции са еластични и с редуцирана ерозия. Пясъкът за фугиране се активира след всеки дъжд или при добавяне на достатъчно количество вода. Чрез разширението, евентуалните микропукнатини се затварят.

Semmelrock

Безпроблемно реновиране

Новият Stones Eco се свързва здраво със съществуващия, а връзката между „нов“  и „стар“ пясък за фугиране осигурява безпроблемното реновиране на фугите.

Semmelrock

Лесна употреба

Пясъкът не изисква предварителна обработка преди полагане, дори при широчина на фугите 1 mm. Подходящите условия за работа със Stone Eco са: суха настилка и минимална температура от 2°C.

Повече за продукта и технологията на полагане – Земелрок Щайн унд Дизайн.