Система за полагане на широкоформатни гранитогресни плочи (3×1 м) от Mapei

Широкоформатните гранитогресни плочи са модна тенденция в интериорния дизайн в Западна Европа, която постепенно започва да навлиза и у нас. Поради своята спецификата (минимална дебелина и голяма площ), те трябва да бъдат полагани със специфични инструменти и продукти. С над 10 години опит в областта на полагане на широкоформатни плочи, водещият производител на строителни материали за полагане на керамика и камък Mapei, представи пред изпълнители, архитекти, дизайнери и дистрибутори в София цялостни системи за полагане на широкоформатни гранитогресни плочи с размер 3×1 м. Презентацията водиха представители на техническия отдел на Mapei от централата в Италия, които запознаха публиката с целия процес на полагане на широкоформатни плочи 3×1 м.

На събитието бяха представени специфики, свързани с видовете широкоформатни гранитогресни плочи,  основни правила за монтаж,  проверка на вида и състоянието на основата и избор на правилното лепило. По време на практическата част бяха представени движения при широкоформатни гранитогресни плочи, рязане и пробиване на отвори, техника на монтаж и фугиране. Специални акценти бяха поставени върху продуктите на Mapei за полагане на широкоформатни плочи, а именно лепилата Ultralite – еднокомпонентни, леки лепила, на циментова основа, за по-голяма покривна площ, подходящи за полагане на керамика, мозайка, естествен камък и тънки гранитогресни плочи. Предимствата са: висок капацитет на омокряне на гърба на плочите, отлична обработваемост, по-бързо и лесно полагане,  перфектно залепване към всички видове основи, които обичайно се използват в строителството.

На презентацията беше демонстрирана епоксидна фугираща смес Kerapoxy CQ, идеалнa за фугиране на керамични плочки, мозайки или каменни материали, с технология BioBlock®, която  предотвратява размножаването на бактерии и образуването на плесени по фугите.

Вижте също...