Сглобяем панел тип сандвич за изолация, шумозащита и регулиране на влажността

UdiCllimate

Комбинираната плоча от дървесни влакна UdiClimate е нещо повече от вътрешна изолация. Оборудван със специални климатични камери, панелът намалява шумовете и регулира съдържанието на влага във въздуха в помещението.

UdiCllimate е структуриран като сандвич: в средата има климатични камери, изработени от картонена пчелна пита, обмантени с два слоя дървесен фазер. Според производителя тази възглавница от статични въздушни клетки значително увеличава изолационния ефект и прави панелите леки и стабилни във формата си. Могат да се използват за покриване на площ с дължина от 80 сантиметра без подконструкция.

В интериорното строителство тази изолация е подходяща за стени, тавани, наклонени тавани и преградни стени. Разнообразната ѝ приложимост се доказва отново и отново на практика. Пример за това е еднофамилна къща в близост до полосата за кацане и излитане на едно летище, такива панели бяха монтирани под покрива върху съществуващата изолация с гипсокартон. Измерванията показаха, че шумоизолацията се подобрява с повече от 50 процента.

Способността на панелите да регулират влажността е важен критерий, особено в банята. UdiClimate абсорбира излишната влага от въздуха и я освобождава отново, само когато въздухът в стаята е достатъчно сух. Изолационните плоскости могат да се рециклират и не са засегнати от настоящите проблеми с дългите срокове за доставка.

Може да харесате още...