pixel

Широкоформатна керамика на топлоизолирана фасада

csm_fassaden

Керамичните фасади с големи формати панели досега се изпълняваха предимно като окачена конструкция с видими крепежни елементи.

csm_fassaden

С топлоизолационната композитна система weber.therm style, панелите с размер XXL могат да се залепят и директно към нивото на изолацията.

Това означава, че не са необходими видими крепежни елементи като винтове или рамки. Изолационните характеристики остават незасегнати. Цялостната система също е значително по-тънка от окачената фасада, което я прави подходяща и за имоти с тесни граници на застрояване.

При разработването на новата външна топлоизолационна комбинирана система са взети под внимание аспекти на строителната физика, като хигротермални влияния, управление на влагата в конструкцията и силен температурен градиент в системата. Специално лепило на системата, което се полага по цялата повърхност на гърба на елементите и върху основата, действа като буфер за напрежението, което възниква поради различната гъвкавост на компонентите, както и като средство за ускоряване на сцеплението между повърхностния материал и системата. Saint-Gobain Weber обяснява, че предимствата на weber.therm се проявяват наистина, когато отделни зони трябва да бъдат проектирани с променящи се повърхности.

Промяната на материала между мазилката и всяка друга повърхност – като стъкло, базалт или открити бетонни елементи – може лесно да се извърши върху непрекъснатия минерален изолационен слой. За оптимална надеждност на изпълнението само опитни специализирани компании, които са обучени и сертифицирани от Saint-Gobain Weber, трябва да бъдат възложени за изпълнение.

Снимка: Weber.

Компанията е представена в България от Сен-Гобен България.

Може да харесате още...

Izolacii.eu