pixel

Силикон-модифицирана декоративна фасадна мазилка Primo Tech Silicone

Primo-Tech-Silicone

Майсторите на топлоизолационни системи и ремонт на фасади знаят, че с настъпването на пролетта и повишаването на температурите започва един от удачните сезони за измазване на фасадата на сградите с декоративни покрития.

Един от най-подходящите продукти на Thrakon за качествено измазване и декорация на фасадата е Pimo Tech Silicone, силикон-модифицирана мазилка на акрилна основа с добавки за хидрофобност и еластичност.

Pimo Tech Silicone притежава отлична UV и влагоустойчивост, паропропускливост и е особено подходяща за употреба при тежки атмосферни условия. Използва се като фасадна или вътрешна декоративна мазилка при ново строителство и реновации. Полага се върху бетон, циментови мазилки и всякакъв вид минерални основи. След пълно изсъхване повърхностният слой дава на мазилката много висока здравина и устойчивост на механични натоварвания.

Мазилката Primo Tech Silicone е подходяща за вътрешна и външна употреба както при ново строителство, така и при реновации на съществуващи или компрометирани фасади. Мазилката може да се полага върху всички обичайни минерални основи в строителството като циментови мазилки, шпакловки и др.

Налични структури на мазилката – влачена (R-2,0 mm) и пердашена (K-1,5 mm/ 2,0 mm). Цвят – бял и тониране в над 2 800 цвята по цветови каталози на Thrakon.

Подготовка на основата и работа с продукта:
– основата трябва да се почисти много добре от прах, мазни петна и други свободни елементи, които намаляват адхезията;
– големи грапавини и неравности по основата следва да се загладят преди грундирането и полагането на мазилката;
– основата, върху която ще се полага мазилката, се грундира с грунд Clima Primer GLX 494;
– мазилката се разбърква добре до получаване на хомогенна смес, полага се с маламашка от неръждаема стомана, след което се структурира и поправя (до 5-15 мин. след нанасяне, в зависимост от климатичните условия) с пластмасова пердашка до постигане на желаната структура.

Primo-Tech-Silicone

Практически съвети:
– мазилката не трябва да се полага върху мокри и влажни повърхности;
– съседните повърхности трябва да бъдат добре защитени. Ако върху тях попаднат пръски, мазилка веднага да се измият с вода;
– за да се избегнат опетнявания и промяна на цвета на мазилката и за постигане на хомогенна структура, нанасянето на мазилката не трябва да се извършва при пряко слънчево греене, при особено високи температури на въздуха, мъгла, висока влажност и при силен вятър. Мазилката се полага при температури не по-ниски от +5˚C;
– време за съхнене: 24 ч. при температура на въздуха > +25°C (влажност 60%). При висока влажност, мъгла и дъжд времето за съхнене се удължава;
– при нормални условия продуктът не се разрежда. При продължително съхранение или при високи температури по време на полагане, може да се добави 0,250 l. вода на кофа от 25 kg.

За повече информация – Тракон България.

Може да харесате още...