Система крепежи за тънки, широкоформатни бетонни фасадни панели

FPA-SL30

Тънките, големи по размер фасадни панели, изработени от армиран с текстил бетон, все повече се оценяват от архитектите. Заедно със сравнително ниското си тегло те предлагат нови възможности при проектирането на сгради. За лесния и бърз монтаж на подобни панели немската компания Halfen разработва системата FPA-SL30 за закрепване на тънките, бетонни фасадни елементи с дебелина от само 30 мм. От края на 2018 г. цялостната система за закрепване е одобрена от строителните власти в Германия.

FPA-SL30

Системата за закрепване FPA-SL30 се базира на добре познатата система за закрепване на фасадни панели FPA. Чрез хоризонтални анкери и скоби за окачване тя позволява регулиране на плочите във всички посоки като не се изисква отделна подконструкция.

FPA-SL30

Ниското натоварване благодарение на тънките плочи позволява нови възможности за приложение на бетонните фасадни елементи – например при проекти за обновяване. Тъй като в сравнение с фасадните панели със стоманена армировка, теглото на панела е с около 70% по-ниско това оказва много положителен ефект върху натоварването върху носещата конструкция.

За повече информация: Halfen

Вижте също...