Система за безкомпромисно залепване на плочки при стари, критични и проблемни основи

thrakon

Само с три продукта на Thrakon можете да залепите безпроблемно и сигурно почти всички видове подови и стенни керамични плочки върху стари или нови минерални повърхности и при слаби, плътни и неабсорбиращи основи.

thrakon GLX298 PREMIUM 20kg 3DЕтап I – подготовка на основата и грундиране

Основата трябва да бъде суха, здрава, без мазни петна и свободни частици, които намаляват адхезията. Грундирайте основата, върху която ще лепите плочките с GLX 298 Premium Betoncontact, готов за употреба контактен грунд на база акрилатна дисперсия с добавени полимери и фин кварцов пясък. Разбъркайте добре грунда преди употреба. Продуктът се нанася в един слой с четка или валяк при температура на въздуха и основата над +5°C.

glx 298GLX 298 Premium Betoncontact служи като контактен слой при:
– лепене на нови фаянсови, теракотни и керамични плочки върху стари, съществуващи плочки (метода “плочка върху плочка”);
– лепене на нови фаянсови, теракотни и керамични плочки върху всички обичайни минерални основи в строителството – циментови замазки, варо-циментови хастарни мазилки, плоскости от гипсокартон или циментофазер, бетонови основи и детайли и други.

Предимства и характеристики на продукта:
– заздравява основата и увеличава адхезията;
– готов за употреба, не се разрежда с вода;
– не съдържа органични разтворители.

thrakon 126Етап II – лепене на плочките

Оставете грунда да изсъхне добре (поне 24 ч.), след което започнете лепенето на плочките с флекс-лепилото VKW 126 FLEX с клас С2ТЕS1. Цвят: сиво / бяло.

VKW 126 FLEX е полимер-модифицирано тънкослойно лепило на циментова основа за лепене върху хоризонтални и вертикални повърхности. За вътрешна и външна употреба.

Лепилото има отлично сцепление с минерални основи, мразо и водоустойчиво и с удължено отворено време за работа. Използва се за лепене върху разнообразни повърхности в сухи и мокри помещения на керамични, теракотни и гранитни плочи, големи плочи, тънки мраморни плочи, малки декоративни плочи, както и естествени и изкуствени камъни. Лепилото е предназначено за лепене на абсорбиращи и неабсорбиращи плочи (например гранит) в случаи на високи изисквания за сцепление с основата, еластичност и дълготрайност при различни атмосферни условия. Класифицирано е като устойчиво на приплъзване лепило за плочки, т.е. плочките не се приплъзват, когато са залепени на вертикални повърхности.

Етап III – фугиране на плочките

fmf 150След изсъхването на лепилото (min. 24 часа) фугирайте налепените плочки с полимер-модифицирана фугираща смес FMF 150. Фугата е на циментова основа, за вътрешна и външна употреба с висока механична якост, мразо и влагоустойчивост. Клас CG2 според стандарт EN 13888.

Подходящи основи за FMF 150 са бетон, саморазливни и традиционни циментово-пясъчни подови замазки, гипсокартонени плоскости и др. Основата трябва да бъде суха, с добра носеща способност, без замърсявания и слоеве, слабо свързани с основата или влошаващи свързването.

В съд с 0,250 – 0,300 л. чиста вода добавете 1 кг суха смес FMF 150. Цялата смес FMF 150 се разбърква добре с електрически миксер до получаването на еднородна маса. Изчаква се сместа да съзрее около 5 минути и отново се разбърква за кратко.

Готовият разтвор може да се използва в рамките на 1 час след разбъркването. FMF 150 се нанася диагонално във фугите с помощта на подходящ инструмент (гумена шпатула, фугираща гъба).

thrakon fmf 150Излишното количество от разтвора се отстранява с мокра гъба.

Когато фугиращата смес започне да съхне, плочките се почистват с мокра гъба, а фугите се заглаждат и оформят.

След окончателното изсъхване на FMF 150, с подходящ текстилен материал цялостно се избърсва и почиства повърхността от остатъците фугираща смес.

По време на полагането, както и поне през следващите 24 часа, околната температура и тази на основата трябва да бъде между +5 и +35°C.

За контакт и повече информация – Thrakon.

Може да харесате още...