Строителство от настоящето с технология от бъдещето

Martin Stoyanov

Mapei е компания, която се уповава на своите ценности, успявайки да ги съхрани и предаде повече от 80 години. Една от тях обаче е неизменна част от Mapei още от първия ден oт създаването на компанията през 1937 г. Иновациите са тази традиция, която е двигателят на технологичното бъдеще на корпорацията.

Днес Mapei има обособени 31 научноизследователски лаборатории разположени в 20 държави, които ежедневно работят усилено за разработката на нови продукти, изцяло иновативни за строителния сегмент в световен мащаб. Компанията инвестира 5% от годишния си оборот в научни изследвания и ангажира 12% от служителите си в тази дейност. Mapei има 6 иновативни технологични разработки – LowDust, Fast Track, DropEffect, BioBlock, Ultralite и Green Innovation.

Технологията Low Dust е създадена с цел намаляване отделянето на прах при продукти на циментова основа.

LowDust

Тя респективно е свързана с технологията Green Innovation. Втората има за цел да оптимизира производствените процеси като ги ангажира с грижа за околната среда. На база на тази технология, R&D екипите на Mapei създадоха и продуктова линия, която има за цел да опазва околната среда. Линията гарантира сигурност, дълготрайност и има минимално въздействие върху природата и нашето здраве.

GreenInnovation

Fast Track технологията е за хора, които ценят времето, тъй като намалява технологичната продължителност на работа. Продуктите, които са създадени въз основа на Fast Track, позволят лесна и бърза работа на вашия обект.

FastTrack

Drop Effect е разработка, която намалява абсорбирането на вода. Тя е приложима при строеж или поддръжка на помещения, които непременно държите да запазите сухи.

DropEffect

Bio Block е технология, която не позволява развитието на микро организми, мухъл и плесени. Това я превръща в технология, която позволява достигането на най-високо санитарно ниво. Bio Block прави повърхностите безопасни за деца, възрастни и помещения, в които се обработва храна.

BioBlock

Шестата технология UltraLite позволя производството на олекотени циментови лепила за плочки. Предлага идеално залепване на всички видове керамика, мозайка и естествен камък.

Ultralite

За Mapei иновациите са с висока важност, тъй като нашата мисия е да посрещнем бъдещето в строителството, готови да предложим сигурни и креативни решения на нашите клиенти.

В Mapei се стремим да бъдем максимално полезни на нашите потребители, както с качеството на продуктите, така и с тяхното приложение. Ако продуктовата ни гама може да ви бъде полезна в ремонтната дейност, която сте предприели или за бъдеща такава, може да се консултирате с Техническия ни екип. Те са на разположение да ви дадат необходимата информация относно всяка една от технологиите, които споменахме горе, както и за всички продуктови линии.

Информация за този и всички останали продукти на Мапеи може да намерите на сайта на Мапеи България, както и във Facebook страницата на компанията.

В случай че имате въпроси относно някой от продуктите, Мартин Стоянов и екипът му също са на разположение, за да ви предоставят най-добрите решения.

Мартин Стоянов: 0879 959 560, e-mail: [email protected].
Мариaна Илиева: 0876457958, e-mail: [email protected].
Николай Желязков: 0877090669, e-mail: [email protected].
Георги Маринов: 0879959097, e-mail: [email protected].

И не забравяйте – с Mapei държите технология в ръцете си!