Система за полагане на клинкер от Ардекс и Клинкер-БГ

клинкер

Клинкерът е подходящ за облицоване на помещения изискващи устойчивост на изтъркване, като градински решения и облицовка на камини. Клинкерът се използва и в жилищното строителство. Изключително предпочитани заради своята здравина и вечна експлоатация, клинкерните настилки са едни от най-търсените в магазините и  шоурумите. Поради високият клас на устойчивост на всякакви атмосферни влияния, той е подходящ за поставяне на тераси и стълбища, около басейни и камини. Освен, като част от жилищното строителство, клинкерните плочки и елементи са предпочитани за настилка в индустриални съоръжения – при изграждане на мандри, рафинерии за олио, винарни изби и други обекти, в които има засилена употреба на киселинни продукти или интензивно метеорологично въздействие.

Ardex X 30Подходящ за залепване на клинкерни настилки е лепилният разтвор Ardex X 30, за вътрешно и външно приложение, за под, за  тънко-, средно- и дебелослойно полагане на нечувстителни на влага, за плочи от естествен камък и бетон. Специално е пригоден за полагане на плочки с голяма разлика в дебелините и с голямо собствено тегло. Разтворът е подходящ за средно- и дебелослойно лепене на стъпала от бетон и естествен камък. Гарантира сигурност на залепване, чрез усилване с фазери. Дебелината на залепване е до 30 мм.

Ardex X7FДруго лепило, подходящо за залепване на клинкер е Ardex X7F. За вътрешно и външно приложение, за стена и под, за полагане на плочки от теракота, керамика и фаянс, гранитогрес, мозайка от стъкло и порцелан, бетонови плочи и нечувствителни към влага естествени камъни, с изключение на мрамор. Подходящо е и за гранитогрес, при вътрешно приложение, както и за полагане на подходящи строителни плоскости, например гипсокартон, изолационни плоскости от твърди пенопластии или минерални влакна. Продуктът е подходящ за залепване на плочки и плоскости върху замазки с подово отопление, както и за полагане на плочки в плувни басейни, за залепване на шумоизолационни вати и подложки.

Ardex GKКлинкерът се фугира с високоякостната фугираща маса Ardex GK. Тя е създадена за фугиране на плочки и нечуствителен към влага естествен камък в работилници, автомивки, басейни, производствени помещения, стълбища, подлези, балкони и тераси. Ardex GK е студоустойчива и устойчива на луги. Подходяща е и за широчини на фугата над 4 мм.

Клинкер-БГ предлага широка гама естествени цветове клинкер с:
– гаранция на цветовете;
– 4 пъти по-устойчиви от бетоновите павета;
– не е нужда последваща поддръжка;
– всяка от страните може да бъде приложена;

 

– най-висок клас абразоустойчивост – до 40 пъти по-ниска от тази на бетоновите;
– възможност за възпроизвеждане на фигури и различни модели на подреждане;
– екологично чист материал, без изкуствени примеси;
– лесни за демонтаж и пренареждане;
– не изисква замазка и изолация против влага;
– лесен монтаж.

За контакти и повече информация: Ardex и Клинкер-БГ.