pixel

Стълб ”разполовява” новоасфалтиран път в Пазарджишко

Стълб с високо напрежение „разполовява“ новоположения асфалт на пътя между пазарджишкото с. Славовица и град Ветрен. Местните власти нямат пари да го преместят.

Шосето е затворено със забранителен знак и купчина пръст. Някой обаче е отъпкал пръстта и абсурдният път се използва от водачите.

За жителите на Славовица, много от които са възрастни хора, пътят до град Ветрен е жизнено важен, тъй като там е най-близкото място за покупки на лекарства и стоки от първа необходимост.

По обиколния път през Карабунар разстоянието се увеличава от 5 на 22 километра.

Пътят Ветрен-Славовица се асфалтира вече 16 години. Последната отсечка от 900 метра е положена преди месец. Дотогава тя е била черен път. Проблемният електрически стълб е трябвало да бъде преместен отдавна от електроразпределителното дружество, на което е платено за това.

За да не спират асфалтирането, от местната власт решават да положат пътната настилка, въпреки стълба. Очаква се до седмица електрическият стълб да бъде преместен и след 16 години чакане най-накрая пътят да бъде отворен.

През май 2015 г. снимка на стълб по средата на новия асфалтиран път към Музея на киселото мляко в трънското село Студен извор разбуни социалните мрежи. Според кметицата на Трън Станислава Алексиева обаче, само ако човек иска да се самоубие, може да стане инцидент.

btv.bg

Може да харесате още...