pixel

Строят два нови хотела в центъра на София

Строителната компания „Маркан“ ще инвестира в два нови хотела в София, които ще работят под марките Novotel и ibis, управлявани от полската верига Orbis.
Първият ще е четиризвезден, а вторият тризвезден и ще се помещават в обща сграда с отделни входове и рецепции. Те ще бъдат отворени като комбиниран хотел с общо 250 нови стаи, съобщиха от компанията.

Четиризвездният Novotel Sofia Centre ще предлага на гостите си 150 стаи, бар, ресторант, фитнес център, паркинг, както и просторни зали за бизнес и лични събития от различен мащаб, посочват от групата. Нискобюджетният Ibis Sofia Centre пък ще разполага със 100 стаи, зони за закуска, заседателни зали и голям паркинг.

Планираната инвестиция е над 20 млн. евро, а откриването на обектите се очаква да е през последното тримесечие на 2017 г.

Новите проекти ще бъдат издигнати в центъра на града, като преговорите по сделката за земята от около 1.5 дка все още са в ход, уточни  пред  „Капитал Daily“ един от основателите на дружеството „Маркан“ Валентин Каназирев.

Той не пожела да посочи точното място, докато не приключи сделката за земята.

Строителната фирма вече има един обект под бранда Novotel до столичния търговски център The Mall на бул. „Цариградско шосе“.

„Съвместният ни проект с Orbis работи успешно вече четири години“, обясни Каназирев. На въпрос дали планират още хотели извън обявените той заяви: „Ако намерим подходящ терен и има интерес от страна на хотелската верига, сме готови да инвестираме и в нови хотели.“

Групата вече заяви интерес към експанзия в страната.

„България е много обещаващ пазар с голям потенциал за хотели от международни брандове и е важен елемент от нашата стратегия за развитие“, коментира в прессъобщение главният изпълнителен директор на групата Жил Клавие.

„Имаме ясни амбиции – да развиваме мрежата си от хотели и да станем лидери на българския пазар“, посочи Клавие.

Миналата година той сподели, че освен столицата подходящи локации за откриване на нови проекти са и Пловдив и Бургас.

Групата Orbis

Orbis Hotel Group е най-голямата мрежа в Полша и Централна и Източна Европа с над 100 хотела, включително три в България. През миналата пролет групата Orbis придоби управлението на 38 хотела на Accor в региона.
Засега в столицата има един хотел от марката Novotel, както и отворилият в края на 2014 г. ibis в близост до летище София.
В Пловдив групата е представена също с бранда Novotel, който обаче се управлява чрез франчайз от „Синергон холдинг“, а не директно от Orbis.

Инвеститорът

„Маркан“ има значителна за българските мащаби история. Тази година строителната компания ще отбележи 23-та си година на пазара. Фирмата е работила по грубия строеж на The Mall и Bulgaria Mall в София, участвала е в този на автомобилния завод на „Литекс моторс“ в ловешкото село Баховица, подизпълнител е на гръцката Terna за офис сградата City Tower на площад „Македония“.

Дружеството „Маркан холдинг“, посочено като инвеститор в новия проект, е регистрирано през октомври 2014 г. Капиталът му е увеличен от 50 хил. лв. до 41.8 млн. лв. през април 2015 г. чрез непарична вноска от Валентин Каназирев и Николай Йовев – дяловете им в компанията „Маркан“ ООД.

dir.bg

Може да харесате още...